Hırçın 41
Profesyonel Üye
Siyasi düşmanlıklarını kusan, ülke gelişiminden milli menfaatden uzak, kendi milletini bireyini küçümseyen karanlık sözler.SLM bende fikrimi şöyle örnek le karşılaştırmak istiyorum.Bundan 4 sene önce bulunduğumuz ilçeye TEHLİKELİ KAT YAKIT TESİSİ kurulmak istendi burası birinci sınıf tarım arazileri yılda 3 dönem mahsul alınan bir yer.Firma güçlü bütün muhtarları Belediye başkanını Avrupa da ki emsal tesisleri göstermek için gezi düzenledi onları ağırladı.İçlerinde akademisyen yok.Gelince belediye başkanı bu iş için soyunda muhtarlar gördüklerine bin katıp halka çok temiz bacasından duman çıktığı bile belli olmuyor diye anlattılar.Bizde sivil toplum kuruluşlarıyla Panel düzenledik gidenlerin hiç bilgisi olmadığı konunun uzmanı bilim insanları getirdik orada olayın tehlike boyutunu gördük .Ölçümlerin nasıl tehlike sınırının ne olduğunu nasıl tesbit edildiğini ölçümlerin hastaneye intikal eden aynı hastalıktan gelen hasta grafiğine göre baca filtrelerinin yetersiz geldiği hatta uygulamada Türkiye de İZEYDAŞ ın filtresiz aylarca çalıştığı ve hastaneye gelen hastalardan sonra bunun tesbit edilerek cezalandırıldığını anlattılar sunum yapıldı. Tek cümle aklımda bu gibi işler TÜRK KAFASIYLA YAPILMAZ çünkü bizler gen olarak bize bi şi olmaz modundayız.Zamanında bir bakanımız Çernobil tehlikesinde çaylar radyasyonlu olmaz dedi tv de radyasyonlu açyı içti afiyetle bu BAKAN nasıl bir ruh durumudur.Açıklarmısınız halka bunun izah tarzını varmı dünyada böyle bir bakanönun için bu konuda BAKANLARA da inanmıyorum.Belki biraysel diyeceksiniz ama bunun alt birimleri müşteşarlarından bilgi alabilirdi konunun gerçekten ciddiyetini anlaması zor.
Yazık çok yazık benim ülkemin teknik elemanı böylesine kör, siyasi düşmanlığa şartlanmış, yanlı, taraflı, ileriyi görmez,düşünmez basitlikte olmamalı !