Gömülü 3D sensörlerle elektronik cihazları sadece jestlerle yöneteceğiz

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,270
Puanları
3,256
Konum
BURSA
"Azınlık Raporu" adlı filmi anımsıyor musunuz? İşte Capri, Elektronik cihazları kullanım biçimimizi o yönde değiştirecek.

hq2zz.jpg

Bu yıl düzenlenen CES’e (Tüketici Elektroniği Fuarı) sensörler, adeta damgasını vurdu.
Giyilebilir ve gömülebilir sensör teknolojisi, yaşamımızın her alanına girecek ve içlerinde en çok da PrimeSense’in ürettiği “dünyanın en küçük 3 boyutlu sensörü” olan Capri’nin illgi odağı olduğunu göreceğiz.

Capri, gerçekten de 3 boyutlu algılama yeteneğine dayalı ürün ve hizmetler alanında yeni bir çığır açabilecek nitelikte. Bunun temel nedeni de kullanıcının, bu küçük boyutlu sensörü neredeyse her yere beraberinde götürebilecek olması.

Nasıl çalışıyor?

PrimeSense’in 3D teknolojisi, sensörün bulunduğu ortamı komplike bir "kızılötesi ışın örgüsü" olarak yeniden tanımlamasıyla başlıyor. Böylece ikinci bir sensörün okuyabileceği bir klavuz harita oluşuyor. Sistem algoritması, bir ortamdaki objelerin yanı sıra insanların da dahil olduğu canlı ve full 3D bir harita çıkarıyor.

Microsoft’un 3D sensör teknolojisi olan Kinect’ten fonksiyonel açıdan hiçbir eksiği olmayan Capri; hem Kinect sensörlerinden 10 kat daha küçük, hem de SoC adı verilen yeni bir sistem çipi ile donatılmış. Ayrıca PrimeSense’in iddiasına göre, Kinect’ten daha güçlü bir algoritmaya sahip.

Capri, elektronik cihaz üreticileri için Microsoft'un Kinect sensörlerine göre çok daha hesaplı fiyatlarla sunuluyor. Böylece üreticiler, yaşamımızın içine girecek yeni cihazlara bu teknolojiyi entegre etmekte zorlanmayacak.

PrimeSense’in aşağıdaki videosu(Linkteki),3D sensör teknolojisini bir aşk hikayesi eşliğinde(En çarpıcı yeri de yüzüğün bir temizlik robotu üzerinden alınıp sevgiliye takdim edilen yeri hiç şüphesiz), hem bilgilendirici hem de zekice bir yolla aktarmış. Capri 3D sensörün film boyunca görünmez oluşu, boyutunun küçüklüğünü ortaya koyuyor.
hq3hs.jpg


2012 yılı içinde; “Şeylerin İnterneti” (Internet of Things) ile ses, vücut dili ve jestler üzerine kurulu “Doğal Arayüzler” ( Natural Interfaces) kavramlarının teknoloji dünyasında sıkça altı çizildi ve tüm bunların bir teknoloji olarak büyük oranda hayata geçirildiğinin sinyalleri verildi. İşte “gömülü 3D sensör teknolojisi” bu yeni düzene doğru atılmış somut adımlardan biri.

Siz ne düşünüyorsunuz? Elektronik cihazları, jestlerinizle yönetmeye hazır mısınız? Yoksa bu teknoloji, sizce geç bile kalmış (Ne de olsa "Azınlık Raporu" adlı filmden beri böyle bir şey zihnimize kazınmıştı) ve hemen adapte olabileceğiniz türde bir şey mi?

Alıntıdır.​
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,802
Mesajlar
930,224
Kullanıcılar
452,605
Son üye
mehmet-azaplar

Yeni konular

Geri
Üst