Cevapları, Bu konunun sonunu ve ilerlemenizi 4 gözle takip ediyor olacağım.
12 volt 8 amperden nasıl 24 volt elde edeceksiniz ve bu gücü nasıl kontrollü kullanacaksınız merakla takip ediyorum. 5s lityum sarji için malum 22 - 24 volt gerekiyor ve akımı da kontrol altında tutmanız lazim.
Hazır şu ürün var dememdeki sebep şu anki bilgi seviyenize göre sonuca daha hızlı ulaşmanız icindi. Keza bu forumda şu an istediğiniz devreyi yapabilecek seviyede tanıdığım 2 kişi var. Kolay bir devreden bahsetmiyorsunuz.
Benimki aynı yollardan geçmiş biri olarak naçizane tavsiye idi.
Başarılar diliyorum.
Teşekkürler Serkan,
Tanıdığı kişilere ulaşmak için yardımını bekliyorum.
Amacım, "
geri dönüşüm", hurda
Elektronik atıklardan işe yarar bir şey oluşturmak. Çevremden arızalı elektronik eşya yağıyor, hurdalardan söktüğüm komponentlerle %90'ı tamir ettim ve sıfıra yakın parça maliyeti.. Çok keyifli
Yükseltilmiş akımı düşürmek mantıklı gelmiyor, yükselten parçalarla oynak gerek bence..
Kapasitör ve bobinlerde değişiklik konusunda cevap veren olmayacak sanırım!
Bobin sargılarda tel kalınlığı ve sarım sayısı ile ilgili formülleri anlatabilecek kimse var mıdır?
Biraz yardım alabilseydim iyi olurdu.. Deneyeceğim bu durumda. Elimde hurda Power Supply çok.
Bu proje kendim için. Bu akım azaltma engelini aşmam gerekiyor.
Aynı anda bir çok farklı yükü besleyecek alternatifli çıkışlar tasarladım. Bir kaç ayarlı CC/CV ve voltaj çöküşlü CC ayarlı regülatörler, şase koruma, mosfetler için ısı duyarlı fan devreleri hazır sayılır.
Kimsenin çıkışlarda kullandığını görmediğim hoparlör RCA tipi jack kullanmak pratik göründü, deneme/yanılma yapacağım, olmazsa modemlerden sökülme power kablo ve girişlerini kullanırım.
***24V için multimetrenin siyah ucunu -12V kablosuna ve kırmızı ucunu +12V kablosuna tutunca +24V civarı gerilim görünüyor, 24V ile çalışan 200W civarı güç çeken bir yük bulamadığım için bu çıkışın akım değerini göremedim ama söylenene göre ikisinin toplamı yani 8.5 Amper çıkış olurmuş. Ayrıca SP'de IC mikrodenetleyici ayaklarına bağlı dirençlerle oynayarak voltajı da yükseltebilirim.
Hatam varsa cevaplarınızı bekliyorum..
Teşekkürler..