Akım sınırlama direnci resimdeki 0.47 ohm luk direnç. Eğer akımı okuyan opampta sorun var ise direnci kısa devre etmek bişeyi değiştireceğini sanmıyorum. Ama sorun dirençte ise evet o zaman işe yarayacaktır. Ama o direncin kolay kolay bozulacağını sanmam.
Burada ana sorun devrenin çıkıından geri voltaj gelmesi. Böyle veya benzeri durumlarda ilk şüphelenilecek nokta güç yarı iletkenleri sonrasında diğer yarı iletkenler.
O yüzden hala çıkış güç transistöründen ve çıkıtaki diyottan şüpheleniyorum.
Eğer akım sınırlamayı by pass ettiğinde akım yükselirse yada normal bir mertebeye gelirse öncelikle bu yoğunlaşmak daha doğru olur diye düşünüyorum.
Geçmişte 2N3055 transistörlü kendi yaptığım güç kaynağında akü şarj ederken bu durumla bende karşılaştım. Araya diyot eklememiştim akım geriden gelip fanı beslemişti. Ama sonradan bir sorunla karşılaşmadım, hasar vermemişti.
Haldun hocam çıkış transistörü üzerini okuyabilse iyi olur.
Günaydın Sayın Toyer . Maalesef şeması yok bende. Aliexpress ten diy kit olarak aldım ve montajladım . Bu gün Konya sokağa gidip Serkan beyin önerdiklerini alacağım
Sanırım bu aldığınız Patates diye geçen orijinal olmayan transistör. Orijinal olanları yanlış hatırlamıyorsam farklı fiyattan satıyorlardı. Ama kullandım bir sorun olmuyor. Isı iletim macunu da alsaydınız keşke Haldun Bey, elinizde var mı?
Sayın Serkan , sayın acemi , yukarda Bahsettiğiniz ana büyük kondansatörün kutupları arasındaki fark Yük bağlı ikende , Boşta ikende değişmiyor 32 volt. Çıkış Transistörünün D1047 sini okuyabiliyorum.
Son dakika : 2N3773 ü taktım ama sonuç değişmedi arkadaşlar. Birde çıkışa yakın D882 Transistör var . O yanmış olabilir mi . Yanık olup olmadığını Digital Ölçü aleti ile nasıl ölçebilirim ?