Güç kaynağı yapımı yardım

Umarım sisteminiz sağlıklı çalışıyordur?
SMPS i15 volta modifiye etmeyi düşünmüyorsunuz sanırım?
 
Umarım sisteminiz sağlıklı çalışıyordur?
SMPS i15 volta modifiye etmeyi düşünmüyorsunuz sanırım?
Valla smps çıkışını arttırdım nedir hatırlamıyorum, zira modül çıkışını 12 dolayında sınırladım. Sizden anahtar konusunda ölçüm gözlem bekliyoum zamanınız varsa, müsaitseniz.
 
Anahtar off konumunda iken eksi input girişine orta ucu bağlıyor.
Bu uçta switch tarafındaki mikroçipin üst ucunda kartın bir yerinde kayboluyor.
Malumunuz kart çift taraflı baskı ve iç kısmı görmem pek mümkün değil.
Sanırım mikroçip buradan bir tetik sinyali alıyor ve buna göre kendini kapatıp açıyor.

Yani regülatörün bir nevi dijital açma kapama düğmesi.

Aslında buradan da bir uç alacaksın ve proje kutusuna on/off düğmesi olarak düşünülebilir.
Durum bu.
 
Son düzenleme:
Merhaba, bende de aynısı olmuş olabilir, entegre metal soğutuculara bağlı parça mı oluyor, sağlamlık kontrolünü nasıl yapabilirim
 

İyi Çalışmalar,

Yapacağınız güç kaynağının tam olarak özellikleri ne olacak ? Bende evde kullanmak için bilgisayar psu dan bir tane dönüştürüyorum.

Özellikleri ;

+3.3 vdc
+5 vdc
+12 vdc
+1.25 - 30 vdc gerilim ve akım ayarlı çıkış






Fikir vermesi açısından şu videou izleyebilirsiniz
 
Son düzenleme:
Merhaba, aynı sorun bende de yaşanmış olabilir. Entegre dediğiniz parça büyük metal soğutuculara bağlı parça oluyor değil mi? Sağlamlık kontrolünü nasıl yapabilirim
Merhabalar, elimde 30v luk trafo vardı, doğrultucu filtre çıkışı 40v un üzerinde olduğu için trafoyu modifiye yaptım, 24v a düşürdüm, doğrultucu çıkışı 32v civarında güç elde ettim. Bu gücü amper ve vol olarak kontrol edebileceğim bir regülatör bağlayacağım. 1.3v-30v arasında değer alacağını düşünüyorum. Hassas ayar yapabileceğim iki adet çok turlu potansiyemetre ve değerleri okuyabileceğim bir adet voltaj amper göstergesi kullanacağım. Kasasını ahşaptan yaptım, biraz uğraştırdı ama güzel oldu. Size de kolay gelsin
 
Son düzenleme:
@Muhammet_37 merhabalar,

Öncelikle ilk yapmanız gereken aklınız karışmasın. Aldığınız potaniyometreleri sağlamlık kontrolü yapın. Sonrasında diğer parçalara ve devre kartına yönelin derim.

Yakınınızda ise potansiyometreleri ölçü aleti ile omaj konumunda kontrol edebilir misiniz?

Özellikle 1- 3 bacaklarını sonra 1-2 ve 2-3 sırası ile.
 
Potansiyemetrelerden birinin 3. bacağı değer göstermiyor, diğer potansiyemetre de yanlış değer gösteriyor, ama regülatörde de sorun var gibi, potansiyemetreler takılı olmasa bile en azımdan kırmızı ledi yanması gerekmiyor muydu
 
Regülatörü potansiyometresiz çalıştırmayı denemedim.

Potansiyometre en fazla 100 kiloohm omaj göstermesi lazım. Değer göstermiyorsa o pot kırık olabilir. Mantıken kırmızı ledin yanması lazım. Geçici olarak kabloların ucuna söktüğünüz küçük trimpotları bağlayabilirsiniz. Bu şekilde test edebilirsiniz.

Ayrıca öneri olarak şunu söyleyeyim bu devreden bende de vardı. gerilim trimpotunun iki bacağının arasında kondansatör var smd şekilde. Bu kondansatörü sökmüştüm. Takmayı unutmuşum o regülatör düzgün çalışmadı. Sonradan ekledim düzeldi. Sizde bu kondansatörü unutmayın.

Ama öncelikli testiniz bu kabloların ucuna sağlam trimpotları takıp denemek olsun.
 
Söktüğüm trimpotları takarak test ettim, sonuç olumsuz, trimpotlar dışında devreden başka bir parça sökmedim, kondansatörleri kontrol ettim, giriş kısmına 50v iki adet 470uf lik kondansatör koymuşlar, kontrol ettiğimde 997uf değerini aldım, çıkış kısmına üç adet 35v 270uf kondansatör koymuşlar (max. 36v çıkışı olan bir devre için bu kapasite az değil mi) kontrol ettiğimde 70mf değerini aldım, bu değerler normal mi emin değilim birisi entegrenin yanmış olabileceğini söylemişti, entegre büyük metal soğutuculara bağlı parça mi oluyor, onun sağlamlık kontrolünü nasıl yapabilirim? Arıza nedeni başka ne olabilir?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…