Güneş Enerjili Araçlar Trafiğe Çıktı

geç bile kaldık çoktaaaannn olması gereken çalışmalar
 
Koyuncu, iki aracın maliyetinin 210 bin lira olduğunu, seri üretime geçilmesi halinde bu araçların maliyetinin 5-6 bin liraya düşürülebileceğine dikkati çekti.

Bu habere göre maliyetlerin çok ciddi derecede düşürülebilmesi sadece güneş panelleri ve ekipmanlarının yerli üretim olmasıyla mümkündür. Bunun dışında yerli üretim olmadan tamamen ithal malzemelerle bu kadar ciddi oranda fiyat düşürülmesi mümkün değildir. Zaten devletinde güneşten elektrik üretmeye yönelik yenilenebilir enerji kaynaklarına vermiş olduğu destek ile şu an güneş enerjisinden elektrik üretmenin amortisman süresi 19 yıldır.
Yukarıda alıntı ile sabit olan haberin asılsız, gelişigüzel bir biçimde söylendiğini düşünmekteyim. Zaten haberlerde geçen teknik proje verilerinin yarıdan fazlası abartı ve asılsız uydurmalardan ibaret olduğu biraz konunun üzerine düşülüp araştırıldıkça ortaya çıkmaktadır.
Başlangıç itibariyle ama güzel bir çalışma, yeni bir uygulama ve insanın vizyonunu genişletmesine sebep olacak bir eser. Bu çalışma da emeği geçenlere de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim.
 
arkadaşlar bahsedildiği gibi önce petrol baronlarını yenmek gerek ; bugibi çalışmalar ilk değil yıllardan beri yapılıyor. şimdilerde övündüğümüz formula-güneş yarışları bile amerikada 90 yılında yapılıyordu. Çalışmalar iyi ama ,aması işte...
 
bu tür haberleri daha çok duyarız umarım...
 
burada zenginlere ve devletimize çok büyük görevler düşüyor. devlet izni verip zenginler yapmaya başlarsa milletimiz için çok iyi olacağına inanıyorum. (izin derken demek istediğim olanakları artırması)
 
işte bu bedava uretılen enerjı varken dunyanın parasını verıyoruz araplara ruzgar guneş denız dalgası bır başka bedava enerjı kımse tartışmıyor oto yollardakı araçların geçtığı andakı tıtreşım bu tıtreşımler elektrığe donuşturulebılır bu konuda kımsede çalışma yaptığını duymadım bır araç yoldan geçerken enaz 2 mm titreşim yapar bu tıtreşımı yola yerleştırılen bobin ve mıknatıslı devre yardımıyla elektrığe donuşturulebılır enazından yolların aydınlatılması sağlanır

Dediğiniz konuda bir çalışmayı yanılmıyorsam Çin veya bir uzakdoğu ülkesi uygulayıp hayata geçirmiştir.Sürekli, bir köprü üzerindeki yoldan geçmekte olan yaya ve araçların basınç enerjisiyle yol altına döşenmiş bulunan, elektrik üreten piezo-elektrik üreteçleri vasıtasıyla,bu enerjiyi gündüz bir bataryada toplayıp,gece olduğunda inverterler yardımıyla şehir elektriğine çevirip, köprü (power ledli)aydınlatılmasında kullanabilmişlerdir.Bu, enerjinin akıllıca çok iyi değerlendirilmiş bir uygulamasıdır.

Güneş enerjisinin de ekonomik ve işlevsel,uygulanabilir olan tüm hallerinde, yakıt sorunu olmaması,şarj istasyonu gerektirmediği için verimli olabilecek her uygulaması bizi sevindirmelidir.Ancak biraz daha geliştirilip,seri üretimle maliyetlerin de aşağıya çekilmesi durumunda çağdaş ve sıfır emisyonlu araçlar olduğundan,yeşil bir dünya için ayrı bir önemdedirler.Tüm yapılan bu çalışmalardaki başarıların denge ve devamlılığını umup beklemekteyiz.
 
Muhtemelen kışında kullanılabilir çünkü güneş pillleri ısıya göre değil ışığa göre çalışırlar...
Ama orada yazılan aracın maliyetinin seri üretimde 5-6 bin tl' ye düşeceğine inanmıyorum heralde birer sıfır eklemeyi unutmuşlar...50-60 bin lira demek istemişlerdir...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Mesajlar
929,033
Kullanıcılar
452,392
Son üye
irem60

Yeni konular

Geri
Üst