mtlaktrk
Üye
Herkese merhaba arkadaşlar.elimde olan malzemeleri saymakla işe başlayalım
1-tam güneşte 0.5v 2a akım veren monokristal güneş hücresi(solar cell)
2-0.9v-5v değişken girişli 5v sabit çıkışlı dc dc step up yükselteç devresi
3-3.7 v 650 mah lityum polimer pil
4-lipo şarj devresi
Arkadaşlar benim sorunum şu:
Tubitağa sunulacak bir proje üstünde çalışıyoruz.güneş paneli çok düşük bir gerilim veriyor.ben güneş panelinden step up devresine giriyorum fakat volt yetmediği için yükseltmiyor.piyasada hem akımı yüksek veren hem gerilimi yüksek veren güneş hücresi var mı bilmiyorum.eğer bilginiz varsa link atın.amacım güneş hücresindeki gerilimi yükselteç devresi ile yükseltip lipo şarj devresi ile lipoyu şarj etmek.ama güneş hücresinin gerilimi yetmiyor.bir devre buldum fakat olur mu size danişayım dedim sizin fikirlerinizi almak istiyorum lütfen bana yardım edin teşekkürler.
1-tam güneşte 0.5v 2a akım veren monokristal güneş hücresi(solar cell)
2-0.9v-5v değişken girişli 5v sabit çıkışlı dc dc step up yükselteç devresi
3-3.7 v 650 mah lityum polimer pil
4-lipo şarj devresi
Arkadaşlar benim sorunum şu:
Tubitağa sunulacak bir proje üstünde çalışıyoruz.güneş paneli çok düşük bir gerilim veriyor.ben güneş panelinden step up devresine giriyorum fakat volt yetmediği için yükseltmiyor.piyasada hem akımı yüksek veren hem gerilimi yüksek veren güneş hücresi var mı bilmiyorum.eğer bilginiz varsa link atın.amacım güneş hücresindeki gerilimi yükselteç devresi ile yükseltip lipo şarj devresi ile lipoyu şarj etmek.ama güneş hücresinin gerilimi yetmiyor.bir devre buldum fakat olur mu size danişayım dedim sizin fikirlerinizi almak istiyorum lütfen bana yardım edin teşekkürler.
Moderatör tarafında düzenlendi: