benhur
Üye
öncelikle mrb okulda bi güneş pili devresi yaptık.devre çalışıyo ölçü aletiyle çıkışında sabit 5v alabiliyorum.istersem de ayarlı gerilim alabiliyorum.Fakat bi yük bağladığımda örn telefon gerilim aninden 0.25v civarına düşüyo ama telefon şarj oluyor uyarısı verdikten sonra düşüyor.sanırım yük yokken kondansatörler şarj oluyo yük bağlayıca ise birkaç saniye idare ediyolar.
güneş pilleri seri bağlıdır ve her biri 1.5v 100mA güçtedir.
sorularım:
*Gerilim düşmemesi için bişey yapabilirimiyiz?
*yapamazsak şöyle bi şey düşünüyorum. devrenin çıkışına 10.000uF yada 20.000 uF kondansatör bağlasak ve tam çıkışa transistörlü bi devre yapsak kondansatörler şarj olunca transistör iletime geçip yükü beslese kondansatörler boşalınca kesime gidse ve kondansatörler tekrar şarj olsa bu şekilde telefonu şarj edebilirmiyim?bence olabilir çıkışta 1000uf lik kondansatör birkaç saniye idare ediyosa 20000uf 1 dk filan idare eder herhalde.Görüşünüzü bekliyorum...
güneş pilleri seri bağlıdır ve her biri 1.5v 100mA güçtedir.
sorularım:
*Gerilim düşmemesi için bişey yapabilirimiyiz?
*yapamazsak şöyle bi şey düşünüyorum. devrenin çıkışına 10.000uF yada 20.000 uF kondansatör bağlasak ve tam çıkışa transistörlü bi devre yapsak kondansatörler şarj olunca transistör iletime geçip yükü beslese kondansatörler boşalınca kesime gidse ve kondansatörler tekrar şarj olsa bu şekilde telefonu şarj edebilirmiyim?bence olabilir çıkışta 1000uf lik kondansatör birkaç saniye idare ediyosa 20000uf 1 dk filan idare eder herhalde.Görüşünüzü bekliyorum...