Güvenli İnt.22 Kasım’da başlıyor

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,232
Puanları
3,256
Konum
BURSA
22 Ağustos tarihinde yürürlüğe girmesi planlanan ancak kamuoyundan gelen eleştirilere kulak verilmesi nedeniyle 3 aylığına ertelenen güvenli internet seçeneği 22 Kasım 2011′de başlıyor. İnternet aboneleri eğer isterlerse belirlenen profillerden birini seçip internetini servis sağlayıcıların üzerinden filtreletebilecek.


Güvenli internet hizmeti abonelere tamamen ücretsiz olarak sunulacak. Bu hizmet içinde ön tanımlı olarak belirlenen profillerden isteğe bağlı olarak biri seçilebilecek ve o profili kullanan internet bağlantısından profilin kapsam alanı dışında tutulan sitelere girilemeyecek.

Güvenli internet hizmeti başladığında hiç bir seçim yapmayan aboneler ise internetlerini 21 Kasım’da olduğu gibi kullanmaya devam edebilecekler. Ama nasıl edecekler orası ayrı bir konu. Zira Güvenli İnternet uygulamasındaki asıl endişe, filtre uygulamasının zamanla standart profil şekline büründürülen paketi de kapsayacak filtrelemeye ön ayak olmasıydı ama son durumda bu profiller sadece ikiye indirildi.

Güvenli İnternet Profilleri neler?


22 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe girecek olan Güvenli İnternet hizmetinde yalnızca iki profil bulunuyor: Çocuk profili ve Aile profili. Bu yeni dönemde standart profil adında bir profil yok zira kavram karmaşası yaratıyor. Çocuk ya da aile profillerine geçmek isteyenler servis sağlayıcılarının web siteleri üzerinden edinecekleri şifreyle bu iki profilden birine anında geçebilecekler. Hatta dilerlerse hemen vazgeçebilecekler. Bu konuda herhangi bir sınırlama ya da şu ana kadar profil değişikliği yapabilirsiniz şeklinde bir kısıtlama yok.

Güvenli İnternet ile ilgili bazı servis sağlayıcıların bilgilendirme amaçlı yayınladıkları sayfalar şu adreslerde bulunuyor:

- TTnet: Güvenli İnternet Servisi

- Superonline: Güvenli İnternet Nedir?

- Turkcell: Güvenli İnternet Hizmeti

- Vodafone: Güvenli İnternet Hizmeti


Alıntıdır Kaynak: .pcextra
 

Forum istatistikleri

Konular
128,960
Mesajlar
922,106
Kullanıcılar
451,153
Son üye
akifsoysal9

Yeni konular

Geri
Üst