Güvenli bir şekilde suyu ısıtmak

Arkadaşlar merhaba,

Köpeğim için otomatik suluk projem var. Kısaca bahsetmem gerekirse: Toprağın altına damacana gömdüm. İçine ufak dalgıç pompa yerleştirdim. Bu pompa suyu köpeğin kabına taşıyor. Yazın sıkıntısız çalıştı. Havalar biraz soğuyunca damacananın içine akvaryum ısıtıcısı yerleştirdim. Suyun sıcaklığını sürekli sabit tutabiliyorum (Örneğin 15 derece). Ancak suyu kaba aktardığımda çok kısa bir sürede suyun sıcaklığı düşüyor ve donma noktasına geliyor ki kışın ileryleyen zamanlarda kesin donacak. Sanırım tek çıkar yolum kaptaki suyu ısıtmak. Ancak elektrik çarpma riski olduğu için daldırma tipi su ısıtıcılarını kullanmak istemiyorum. Sizce suyu nasıl güvenli bir şekilde ısıtabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Süs havuzlarını bilirsiniz sizde aynı sistemi kuracaksınız pompa suyu köpeğin su kabına basacak sonra bu kabın tabandan 5-6cm mesafesinden bir veya iki delik açıp suyu damacanaya geri damacanaya boşaltacaksınız ve bu devir daim sürekli olacak ki su donmasın.eğer pompanızda seviye sivici varsa bunu köpeğin su içtiği kaba koyacaksınız ki su azaldıkça pompa su bassın.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu damacana kabının dış yüzeyine cam yünü, cam pamuğu, vb. izolasyon malzemesiyle izole etmeniz suyun hareketi yanında ayrıca düşünülebilir. Kışın don olaylarına karşı su sayaçlarının donmadan korunması gibi. Bu izolasyon tabakası dış havaya göre her zaman 4-5 derecelik bir sıcaklık farkını sağlayabilir. Kolay gelsin.
 
Ey26Dv.jpg

seramik rezistanslar var kabın altına monte edebilirseniz ve dijital bir termostat ile ısı kontrolü yapabilirsiniz ve böylelikle suya temas olmayacak ve çarpılma riski ortadan kalkmış olacaktır
 
Bizim burda otomasyoncu arkadasin bahsettigi seramik govdeli reziztanslar var carpilma riski yok resiztans suyla temas etmedigi icin ama cok pahali uygun olsun diyor iseniz soyle yapin suyu comlek kaba koyun resiztansi altina koyun termostat kontrolu yapin sistemi comlek 150 dereceye kadar catlamaz siz zaten suyu 15 derecede tutacaginiz icin comlek kabin kirilma riski sifir comlek kapta elk gecirmez toprak oldugu icin cok ama cok cok guvenli olsun istiyor saniz bide resiztanslari 12 V la ile calistirin bunun icin adaptor veya aku kullana bilirsiniz boylece hayvan dostumuz guvenle ilik suyunu icebilir
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Devirdaim pompası bana çok mantıklı geldi. Normalde zaten 4 saatte bir suyu boşalıyordu, bu süreyi yarım saat yapsam bile muhtemelen eksi derecelerde 4-5 dakika içersinde donacaktır. Şimdi yapacağım şey damacanayı izole edip tekrar toprağın altına gömeceğim ve suyun sıcaklığını ısıtıcıyla mümkün olduğunca sabit tutmaya çalışacağım. Sisteme birde devirdaim pompası entegre ettim mi sanırım kışı rahat geçirebilirizz :D

Ayrıca seramik rezistans yazınca çıkanlar biraz pahalı geldi birde 3d yazıcılarda kullanılan kartuş tipi ısıtıcılar çıkıyor ki güven vermedi bana.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,961
Mesajlar
922,110
Kullanıcılar
451,154
Son üye
sahin56

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst