Güvenlik Kamerasındaki Ters Işık

kral23

Üye
Katılım
9 Nis 2007
Mesajlar
229
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar kurumumdaki güvenlik kameram girişin karşısında konumlandırılmış durumda. girişten gelen kişileri izlemek amaçlı kurulmuş. Benim sorunum girişten kameraya ters işık geldiği için gelen kişiler seçilememekte. Kameramı girişin yanına konumlandırdığımda kişilerin yüzleri yan profilden gözüktüğü için kişiler hiç tespit edilememekte. Bu nedenle buradaki kamerayı değiştirmek istiyoruz. Bu şekilde ters ışıktada görüntüyü net kaydedebilen bir kamera varmı varsa marka vs bilgileri bana verebilirseniz çok sevinirim. saygılar.
 
Kamerayı daha yukarı yada çapraz şekilde montaj yapsanız olur mu ? Veya ışığa bir engel koysanız ? ( Maliyeti düşürmek açısından ) çünkü kameraya engel olan ışık diye düşünüyorum ...
 
dostum onu denedik ancak bu kez giriş çıkış yapan kişilerin yüzü hiç seçilemiyor. bu sorun mercek değiştirilerek çözülebiliyormu
 
Sn.kral23,sizin ihtiyacınız olan,yüksek çözünürlüklü True D/N box kamera ve varifocal Autoiris Lens kullanmanız gerekiyor.Beylerbeyi KL 7709,Opax DC 6352,Bilgi VCC 7553,Videofon DCC615,Alte US1565 gibi modeller.
 
dostum yardımın için çok teşekkür ederim. müsadenle birşey daha sormak istiyorum. belirttiğiniz markalardan sadece Beylerbeyi KL 7709 de varifocal Autoiris Lens özelliğini gördüm. diğer markalarda yok. bu markayımı tercih etmemi önerirsin yoksa benim atladığım birşeymi var.
 
Sn.kral23 o modelde lens dahil edilmiş.Diğerlerine sizin ayrıca uygun özellikte bir lens almanız gerekir.3,5-8 mm veya 4-16 mm varifocal auto iris lens almalısınız.Kameranın bulunduğu nokta ile görmek istediğiniz yer arası mesafe ve görmek istediğiniz açı;yani görüntü karesine nelerin gireceğine göre belirlenir.Eğer bu konuda detay verirseniz fikir verebilirim.
 
giriş kapısının kam karşısına koymayı düşünüyorum. gelen kişinin görüntüsü net olması için yani 90 derecelik bir açı giriş kapısı ile kamera arası 5m civarında
 
day/nayt kamera ve outo iris lensle çöze bilirsin başka bişeyede gerek yok
 
Sn.kral23,alacağınız kameraya 3,5-8 mm DC autoiris lens almanız yeterli olacaktır.Autoiris lens ışık miktarına göre açılıp kapanarak,kameranın sensörüne yeteri kadar ışık girmesini sağlayacak.BLC veya HBLC özelliği(Black Light Kompanzasyon)"arkadan gelen ışığı bastırma özelliği ile de kapıdan giren insanların yüzlerinin görülmesini sağlayacak.BLC özelliği çok daha ucuz kameralardada bulunuyor ama sizin işinizi görmez.Modellerini verdiğim kameralarda BLC özelliği zehir gibi.D/N (gündüz/gece)özelliği ve düşük ışık seviyelerinde görüntü elde edebilir olmaları sayesindede gece ve az ışıklı zamanlardada işe yarar renkli görüntüler alabilirsiniz.
 
arkadaşlar çok teşekkür ederim. sorun çözüme ulaştı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,808
Mesajlar
920,659
Kullanıcılar
450,899
Son üye
fandbe1

Yeni konular

Geri
Üst