@doangun söylediklerine katılıyorum. Bu hükümet tonla yanlış yapıyor. Bu yaptıkları arasında o kadar güzel icraatler çıkıyor ki şaşarsınız. Ama bu yaptıkları icraatlerin arka yüzünü ben size tarif edeyim:
bu adreste akp ye şikayet, dilek ve önerilerinizi gönderebiliyorsunuz. Son 1 yıl hariç hep yazdım ve düzelttiklerini gördüm. Hatta yazdıklarımın çoğu başbakan tarafından yapılan ulusa sesleniş programlarında çok kereler okundu. Ama artık öyle bir kızma noktasına geldim ki ben yazmıyorum, adresi başkalarına veriyorum yazın diyorum. Çünkü sakin ve bilinçsel yazma özelliğim öfkeyle aşırı karıştı. Hataları görmemzlikten gelme özelliğimi iş hayatım sebebiyle kaybediyorum.
Çiftçi için en güzel destek DSI nin harekete geçirilip sulama kanallarının yapılması olur. Tabi yine benim meslek dalıma girdiğinden bi ton köpürtecek beni. Su tutma yapıları artık hidroelektrik olarak kullanılamaz, başka enerji yolları şart olmuş durumda. Yaz sezonunda işleyen sanayinin
Elektrik ihtiyacı su rezervlerini boşa heba ediyor. Kömürlü, doğalgazlı, motorinli santraller ısınmayı daha da artırarak yağışı kesiyor. Bu durumda başka başka enerji kaynakları acilen şart. Bu konuda birçok yöntem var. Nükleer enerji diyorlar başlangıçta ihtiyaç görür ama sonra sıkıntı çektirir. rüzgar-güneş enerjisi pahalı-maliyetli ve atığı çok fazla -tonlarca metal-.
Dünya kendi çevresinde dönüyor, güneşin etrafında dönüyor, güneş daha hızlı bir şekilde evrenin etrafında dönüşünü yapıyor. Fiziksel hareket kanunları esasınca dönüş yapan cisimlerin enerjiyi kendi içerisinde daha fazla depolayacak bir atalet sistemi vardır. İçeride dönüşe başklatılan bir jiroskop modelli tetikli mıknatıs kümesi bu dönüş hareketleriyle hızlanırlar. Dışarıda bu hareketten belirli oranda faydalanacak yük çekiciler olursa dönüş gezegenin evrensel hareketi sebebiyle sonanmaz ve enerji üretir. Jiroskop yapısı gök cisimleri hareketi sebebiyle 4 eksenli olması hareketi rahatlatır. her eksende ikincil dönüş mıknatısları yerleştirilir. Bir düşünün; güneşin gök ada etrafında dönüş hızı 220.000 m/s ki muazzam bir hız, dünyanın dönüş hızı; 29.290 ila 30.290 m/s arasıdır. Noktalar binlik ayıracı virgül değil. Bu hızlardaki atalet geçekten muazzam bir enerji kaynağıdır. Vektörek yön hesabı jiroskop yörüngesini hep gök adanın merkezine ter olacak şekilde ayarlanması yeterli olur.
Kafanızı ütüledim, kusura bakmayın.