G4 12Volt 20Wat Yerine 35watt Takılırmı?

Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Daha önceki mesajlarımda belirttim led driver boyutları önemli avizenin dibindeki boşluğa sığmalı. Led'lerin güçlerini yüksek seçin sonra aydınlatma yeterli gelmedi diye üzülürsünüz, mevcut uygulamalara bakınız.
 
Avizenin şekline ve yapıldığı malzemeye bağlı. Yüksek güçlü ampul sorun oluşturabilir, net birşey söylemek zor. Philips'in G4 için yüksek verimli halojen ampulleri vardı yanlış hatırlamıyorsam onlara bakınız. Tabi 220 Volta dönüştürme işlemini izolasyon sorunu olmadığını varsayarak yapıyorum.

Saygılarımla....
 

peki 12volt*7ampül*20watt
220volt*7ampül*? watt
yani kaç wattlık ampül takmalıym 10-20-35-50
 
peki 12volt*7ampül*20watt
220volt*7ampül*? watt
yani kaç wattlık ampül takmalıym 10-20-35-50
10 ve 20 yi takabilirsiniz zaten tahminimce 35 de sıkıntı çıkarmaz, buna siz karar vermelisiniz uzakta olduğum için ancak bu kadarını söyleyebilirim. Ayrıca önceki mesajlarımda da söylediğim gibi izolasyon probleminiz kesinlikle olmamalı.
 
Biz size işin özünü , mantığını izah ettik matematiğini de bir zahmet size bıraktık.
 
Sözü beğenmekle beraber dikkatiniz çekmek istediğim nokta var; led olmayan ürün kullanmanız halinde ısınma problemi olduğundan küçük topları oluşturan izoleli tellerin dış izolesi erir yanmaya sebep olabilir 35 w takılması bu tehlikeyi doğurabilir.
 
Bir diğer dez avantajıda (Tek led driver kullanımı) led driver arızalanırsa eller yukarı durumu olur.
 

Zaten o yüzden o kısmı arkadaşa bıraktım. İnceleyip kararı kendisi vermeli forumdan bu kadarını söyleyebilirim, bir elektrikçiye gidip durumu anlattığında direk 220V 50W halojen lambaları takıp arkadaşa teslim edebilir. Sizinde belirtmeniz iyi olmuş.

Saygılarımla....
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…