Hocam galvanizi bilmiyorum.Ama genel olarak kaplama işinde kullanılan alete REDRESÖR deniliyor.Prosesinize göre , kimyasallarınıza göre , verilen akım değişiyor.Gerilim genelde max12 volt oluyor.Akım dediğim gibi , işe göre değişir.Mesela 2000 amperlik redresörler var.30 amper de veriliyor işe, 1000 amper de(1000 amperi pensampermetre ile ölçmesi çok zevkli oluyor
)
Dc ye diyotlar yardımıyla çevrilir , kontrol için tristör kullanılır.Bunların SMPS olanları da vardır.Ben bu konuda MERSAN redresör ile çalıştım.Yerli bir firma.Ben daha müşterisi ile bu kadar ilgilenen bir yer görmedim.Telefon ediyorum , servise gelelim , para kazanalım demek yerine , basit bir şeyse eğer, beni cihazın başından arayın , telefonla ben size ayar yaptırayım dedikleri oluyor.
Reklamlardan sonra yabancı firma olarak ta Kraft diye SMPS tipi olanlar vardı.Baya güzel aletlerdir, sağlamdır.
Eğer bu işi yapacaksanız, kimya firmaları ile görüşmenizi öneririm.Sizin uygulayacağınız iş için , ne kadar akım lazım onlar söyler, uygun güç kaynağını alırsınız.
Merak için sorduysanız, kaynak makinası ile hemen hemen aynı prensip.