Geçit izalatörleri(Buşingler)

turkerweb

Üye
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
120
Puanları
1
Yaş
40
test
Arkadaşlar bu buşing denilen izalatörler nerede kullanılır?Bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz?Bir de bu buşingler yanılmıyorsam 2 tipti..Birisi çubuk tipte,ikincisi ise kapasitif tipte...İnternette aradım ama bu parçalara ait resim bulamadım... :(
 
bu konu hakkında bende bilgi arıyorum. bulursan paylaşmanı isterim.
 
geçit izolatörleri ile buşingler farklı şeylerdir. Buşingler: Trafoların üzerinde bulunan izolatörlere denir. Geçit İzolatöleri ise havai hat çıkışlı KÖK binaları ya da dağıtım merkezlerinde kullanılırlar.
 
Evet tabiatbaba haklı Buşing : 380kV. , 154 kV. ve 66 kV. Trafo merkezlerinde bulunan 250MVA 150 MVA 100 MVA......25MVA gücündeki trafoların Primer sargılarına giren hava hat ile trafo arasında izolasyon sağlayan içi yağ dolu bir izalatör tipidir. aynı şekilde sekonderdede bulunmaktadır.

Geçit izalatörü ise fider çıkışlarında bina ile iletken arasında izolasyonu sağlayan içinden iletken geçen prselen bir izalatör tipidir.
 
Aslında buşing ile geçit izolatörü mantık olarak aynı işlevi görmekte. Elektrik ikisinin de içinden geçmekte.
Tek farkları, birinin (buşing) trafo primer-sekonder giriş-çıkışlarında kullanılıyor olması, diğerinin de (geçit izolatörü) bina giriş-çıkışlarında duvar geçişleri için kullanılıyor olması.
 
EnisÇAYKAN ' Alıntı:
Evet tabiatbaba haklı    Buşing : 380kV. , 154 kV. ve 66 kV. Trafo merkezlerinde bulunan 250MVA 150 MVA 100 MVA......25MVA gücündeki trafoların Primer sargılarına giren hava hat ile trafo arasında izolasyon sağlayan içi yağ dolu bir izalatör tipidir. aynı şekilde sekonderdede bulunmaktadır. 

Geçit izalatörü ise fider çıkışlarında bina ile iletken arasında izolasyonu sağlayan içinden iletken geçen prselen bir izalatör tipidir.

yalnızca yukarıdaki trafolarda değil bütün trafoların yani trafoların 380kv dan 440v volta kadar olan bağlantı elemanlarına buşing denir. bunlar yalnızca havai hatla bağlantı için kullanılmaz bazı trafoların çıkışkarı kablo başlıkları ile bağlanır ve trafonun dışında ayrı bir yağlı tank içinde olur. birde girek GIS sisteme bağlananları var bunlarda buşing sf6  ile yalıtılan borular ile sisteme bağlanır.
ayrıca yağlı gerilim trafolarındada buşing kullanılır.

geçit izolatörlerde yalnızca borselen olacak diye bir şey yoktur bunların epoksi olanlarıda vardır ve yoğun olarak kullanılır
 
Geçit İzolatörü Tasarımı Projemde bana yardımcı olabilecek döküman veya bilgisi olan arkadaşlar )

Ayrıca hesaplamalarda FEMM(Finite Element Method Magnetics) programını kullanmam gerekiyor.

FEMM'i de sıfırdan öğrenicem. Elinizde bana yardımcı olacağını düşündüğünüz bilgi ve belgeler vardır diye umuyorum.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
 
Epoksi geçit izalatörlerin üzerini nasıl bi sürme izalasyon malzemesi kullanabilirim şimdien yardımlarınız için teşekkürler
 
Sn.UFUK VARDAR,izolatör üzerindeki tahrişi tamir etmek için ise,kırmızı renkli boya kıvamında izolasyon verniği var.Bunu sürebilirsin.Bobinajcıların tedarikçilerinde bulunur.Örneğin İletim Elektrik İstanbul
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,038
Mesajlar
932,453
Kullanıcılar
453,006
Son üye
elko06

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst