Bu kadar yazılan çizilenin sonucu, hangi kurum olursa olsun. Ana mutabakat noktası, liyakatlı eleman.
3 sene önce, burada bir danısma yaptım. Gediz Elk. 20-30 yıllık bır bınanaın elek panosunda kontrol yapıyor. Zamanı mahsus verdımki, panonun karmakarısık oldugunu hayal ediniz.
Sonucda, bir kahve abonesının sayacında, nötr cıkıs kablosunun, sayaca baglı olmadıgını görüp, kaçak elektrıkden tutanak tutyor.
Daha 10 gun önce sayac okunmuş, bir sorun yok, 4 ay önce, abone, tedarık.i firmayı değiştirmiş, tekrarGEDİZ e dönmüş. Kontroller yapılmış, abone kaydolmuş, sorun yok.
Tutanak sonucu, (abone fazlı bu arada) 3 de bir elek trık kacagı var dıye tutanak tutuluyor. O gun için abone 11 000 tl ye yakın, borc harc alarak cezayı ödedı.
Ardından ben ıtıraz dılekcesı hazırladım. Tuketıcı Hakem Heyeti daha sonrada Tuketıcı mahkemeleri derken, avukat takıbatı desteği ilede yatırılan ceza tutarı geri alındı.
Tutanakda, elemanın pens ampermetre ıle cektıgı essım, sayacdan gecen akım görüntüsü var. Tesbıtden öncekı bır kac aylık faturalar tutarı, guya duzeltmeden sonrakı fatura tutarı kwh sarfları aynı. GEDİZ hala ınat etmişdi.
Sonucda, hak yerini buldu, hem aldıgı parayı ıade ettı, hemde mahkeme masraflarınıödedi.
Demek ıstediğim, ne tesbit yapan eleman, nede onun üstündekılerın bir ilgi vede bilgisi yok. Amıyane tabir ile, kıç cebine, penseyi ve kontrol kalemini koyan, "ali kıran , baş kesen " durumunda, Bu durum sadece GEDİZ demi, asla. Gündemde GEDİZ var dıye bir anım oldugu için paylaşdım..