elektrikçicüneyt
Profesyonel Üye
Piyasada tecrüben olmadığı için anlamışsın ben şuan kumanda olarak sıfırdan makine toplarım CNC torna veya CNC freze gördünüz mü?Görmediyseniz google yazıp aratın ben onların panolarını da topladım Yaskawa robot ta devreye alma işi de yaptım OTC robot ta kurdum ama ben PLC yazılımı bilmiyorum benim gibi endüstri meslek lisesi bitirip PLC yazılımı öğrenen bir arkadaşım Yaskawa robot la taşeronluk anlaşması yapmış EURO üzerinden devreye aldığı sistemler için ödeme alıyor başka bir endüstri meslek lisesi mezunu arkadaşım yine plc yazılımında kendini geliştirmiş benim bildiğim 2 fabrikaya teknik destek veriyor ABB robot kuruyor 5 sene önce aldığı evi bugün 3-4 milyona belki alırsın.Aga ben bunu sormadım ki sana yeni gördüm yorumunu , ben yazılım mı donanım derken ; şunu kastettim. ( otomasyon sektöründe teknik konulara mi daha önem verelim (kumanda panosu toplama arıza Bakım onarım filan mi yoksa ) yazılım mı derken (plc yazilimina mı) ? gelecekte endüstri 4.0 da hangisinin önü açık mesela sorumu şöyle dallandirayim otomasyon sektöründe plc yazılımını yapay zeka kodlayabilir mi ( 2040 veya 2050 lerden bahsediyorum) veya teknik konuları robotlar yapabilir mi mesela bir endüstri sisteminde istenilen şalt malzemeleri panolara monta edebilen robotik sistemler kuruldugunda tekniker ve teknisyenin işi nerdeyse yari yarıya gidiyor ? Bu konu hakkındaki düşüncen nedir
Ben mi kumanda konusunda iyiym,bana makineyi tarif et sana röle kontaktör,buton la sıfırdan makine kurayım hala kirada oturuyorum o yazılımcı arkadaşlar kendileri yapamayacakları büyük iş alırsa Usta vaktin varsa gel şu işi yapalım demelerini bekliyorum
Hala anlamadıysan ben daha nasıl anlatayım