Merhabalar.Yazılan yorumları ilgi ile okudum bu akşam.Aklıma birşey geldi.Sayın şef hocama danışmak ve sizlerle paylaşmak istedim.Şimdi...Ortada dönen mili döndüren pervaneli bir sistem mevcut evet.Peki bu ortadaki bobin sarılı milin dışındaki mıknatıslı dış kasayıda dönen milin aksi yönüne çeviren bir pervane sistemi olsa...Yani iki yönlü bir pervane sistemi...pervanelerin bir tanesi alternatörün içindeki bobinli mili,diğer yönde duran pervane ise bobinli mili saran mıknatıslı dış kasayı aksi yönlerde çevirseelde edilen devir sayısı 2 katına çıkmazmı? Bu da daha fazla enerji manasına gelmiyormu? saygılar...
Merhabalar.Yazılan yorumları ilgi ile okudum bu akşam.Aklıma birşey geldi.Sayın şef hocama danışmak ve sizlerle paylaşmak istedim.Şimdi...Ortada dönen mili döndüren pervaneli bir sistem mevcut evet.Peki bu ortadaki bobin sarılı milin dışındaki mıknatıslı dış kasayıda dönen milin aksi yönüne çeviren bir pervane sistemi olsa...Yani iki yönlü bir pervane sistemi...pervanelerin bir tanesi alternatörün içindeki bobinli mili,diğer yönde duran pervane ise bobinli mili saran mıknatıslı dış kasayı aksi yönlerde çevirseelde edilen devir sayısı 2 katına çıkmazmı? Bu da daha fazla enerji manasına gelmiyormu? saygılar...
Esas olan bıçak çapının büyüklüğü ile rüzgardan aldığı gücü kullanarak alternatörü çevirebilmesidir, yani hız ile üretebildiğin 220V ile 40W lık bir ampulu bile yakamayabilirsin, Önemli olan hız değil, güç.
Sayın imprezawrc35.
Bahsettiğiniz sistemde dediğiniz gibi 2 katı devir alınır. Yalnız bunu nasıl yaparsınız bilmiyorum. Bu sistemde hem rotor hemde stator dönecek. Peki bu alternatörü nereye nasıl sabitleyeceğiz. İkinci bir sorunda alternatör çıkışlarını nasıl alacağız.
sayın anadolu26 kafamda konu ile alakalı bir çok kıvılcım oluştu... kafamda oluşan tasarımda mil sabit stator ve rotor harekitli.... neyse konuyu dağıtmadan size yönlü rulmanları araştırmanızı öneriririm en azından 3. maddenizde terse dönme ihtimali ortadan kalkar
saygılarımla...
Tamam önemli olan güç buna zaten kimsenin hayır dediği yok ama şöyle bir durum var;tek pervaneli bir sistemde örn: dakikada 250 tur dönen bir pervane direkt bağlandığı için alternatörüde 250 tur döndürür.Bu tur sonucunda alternatör örn: 250 volt 5 amper güç veriyorsa çift pervaneli sistemde hız ikiye katlandığı için ya 250 volt 10 amper yada 500 volt 5 amper olması gerekiyor.En azından kalem kağıt üzerinde hesap bu yanılmıyorsam.Pratiğe döküldüğünde bu hesabın değişeceği kesin tabiki.Verdiğim örnek değerlerdir.250 turda 250 volt 5 amper verebilen bir motor ben daha görmedim.Saygılar.
Dakikada 250 devir dönebilen 230 volt 50 Hz şebekedende 2500 watt güç çeken bir motor (kaldıki böyle özellikte bir motor özel siparişle özel sarım demektir gibime geliyor.) bizim işimizi görüyor gibi.
Bu dediğim motor bulunabilirse sistem şu şekilde muhtemelen: bu özel motorun Elektrik çıkışı 12 volt 60 amper e çevrilecek bu çevrimden sonra elektrik,otomobillerde kullanılan fazla şarjı önleyen bir sisteme aktarılacak,bu sistemden çıkan 12 volt 60 amper 4-5 adet parelel bağlı 12 volt 60 amper aküye verilecek.Bu aküler aynı zamanda 12 voltla çalışan invertere bağlı olacak.inverterin çıkışı 220 volt 5000 watt olursa evde elektrikli şofben+elektrikli kat kaloriferi bile çalıştırabilirsiniz.Tabi bunların hepsi teori.Pratiğe döküldüğünde nasıl bir sonuç alınır denemek lazım.
Sayın ERMAHLU,
verdiğiniz bilgiler Elektrik üretimindeki avantaj ve dezavantajlara yeterince ışık turmuş.
ayrıca bu konudaki yasaları okuyupta anlamak ayrı bir meziyet olduğundan verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkür ederim..
ortalama aylık kullanımım 10.000Kw cıvarında. hali hazırda orta gerilim kapıma kadar gelip kendime ait 400Kw trafo ile enerji kulllanabiliyorum.
Sizin yazdıklarınıza karşılık, sadece kendim kullanmak için 100-200kw arası rüzgar tribünü ile elktrik üretirsem, bunun için devletin benden bir talebi olacakmı? yani ürettiğim enerjinin %100 ü banamı kalacak, yoksa herhangibir vergilendirme olacakmı. Birde kullanacağım tribünün herhangibir lisansa veya kuruluşa sahip olması gerklimidir?
Bu konudada biligilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.. İyi çalışmalar dilerim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?