Gerilim bölücü

testcimurat

Katılımcı Üye
Katılım
24 Mar 2010
Mesajlar
619
Puanları
56
Yıldırım darbe jenaratörlerinde kullanılan kapasitif gerilim bölücüler , Şebeke frekanslı gerilimde kullanılabilirmi ?

Kolay gelsin....
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kullanılmasına kullanılırda , teorikte mümkündür , fakat ne amaçla sorduğunu anlıyamadım o testte gerilim bölücününden gelen uç büyük olasıkla osiloskoba gelir , gerilim bölücününde oranı büyük ihtimalle 2000 kadardır , yani uyguladığın gerilimin 2000 de 1 ni görürsün , simdi sebekeye bağladığında değişen ne olur , hiç bişey olmaz , yalnızca çok düşük bi gerilim görürsün .
 
Sayın mehmet ist

Firmamızda 1 adet 240kV yıldırım darbe 1 adette 100kV şebeke frekanslı izalasyon test cihazı var. 100kV luk cihazın gerilim bölücüsü arızalandı. Onun yerine yıldırım darbe jeneratörünün gerilim bölücüsünü kullanabilirmiyim diye merak ettim.

Endişem şu . Malumun gerilim bölücüde kondansatörler var . Yıldırım darbe jeneratörünün bölücüsünü izalasyon cihazına bağladığımda 1-2 dakika akım geçecek(kendi kapasitesinden dolayı) . Bildiğim kadarıyla bazı kondansatörler içlerinden belirli miktarın üzerinde akım geçtiğinde zarar görüyor.Bazıları ise uçları hızlı polarize olamadığından alternatif akıma uygun olmuyor.
böyle bir durum oluşup bölücü zarar görebilirmi?

Birde böyle bir problem olmuyorsa bölücünün cevirme oranı değişirmi.

Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…