- videoda kaçak akım rölesinin açmasına neden olan patafudr mantığı falan asla değil. Parafudrların böyle bir görevleri yoktur. Bu tarz bir durumda 30 mA kaçak akım rölesinin nötründen toprağına 32 mA akım akmaya başlar ve KAR açar. Bu olay peak ve aşırı gerilim darbelerinde değil, nötr kopması veya nötre faz karışmalarında olur.
- KAR varken ve uokken diye iki durum testi vardır. Bu hem videolarda hem de teknik dökümanlarda mevcut. KAR varken trimbox nötr kopması yada nötre faz karışmaları durumlarında toprağa 32 mA akım akıtarak açtırır, bı olay bir aşırı gerilim darbesi olayı değildir tekrar ediyorum.
- Videodaki olay sadece nötr kopması, nötre faz karışması ve toprağa faz karışması testleridir. Israrla tekrarlıyorum, siz aşırı gerilim ve peak olayları sandığınız açtırmalat bundan ibarettir. Peak aşırı gerilim darbeleri videolard yok. Bunu test edebilen bitkaç kuruluş var sadece. Bizde ODTÜ ve TSE'de bu testleri yaparak Trimbox'ın toprak olmadan ve enerjiyi kesmeden bu görevi yaptığını yescil ettirdik.
- Biz ürünümüzü çok iyi tanıyoruz ve devlet sırrı gibi bir saklamamızda yok. Açıklamadık birşey kaldıysa lütfen sorun. Eğer daha önce sorduysanız görmedim. Tekrarlayın lütfen