Aşağıda yazdığım bilgilerin yardımdı olacağını düşünüyorum şimdiden iyi çalışmalar...
MÜSAADE EDİLEN GERİLİM DÜŞÜMÜNÜN %DEĞERLERİ
3- Alçak gerilim şebekelerine ,
Şebeke irtibat hattı (branşman hattı) yani sayaç ile enerjinin alındığı şebeke arasında %1,5 alınır.
4- Alçak gerilimli şebekelere ait hatlarda ,dağıtım panosu ile uzaklık veya yük yönünden en kötü şartlı nokta arasında kalan yerde %5 dir.
5- Orta gerilimli hatlar ve şebekelerde % 10 a kadar alınabilir.
6- Yüksek gerilimli hatlarda ve şebekelerde ise % (2,5-5)arasındadır.
7- Donanma ve bahçe aydınlatmasının beslenişi ,müstakil olarak yerleştirilen bir trafo postasına ait dağıtım panosundan yapılıyorsa,en kötü şartlı lambaya kadar olan yerde %5,binalardan herhangi birine ait tablodan yapılıyorsa %1,5 olarak alınmalıdır.
GERİLİM DÜŞÜM TABLOSU
%e 380 volt için 100xLxN / KxSxU kare( 380 nin karesi)
%e 220 volt için 200xLxN / KxSxU kare( 220 nin karesi) aynı formülleri 24 ve 42 vol içinde kullanabilirsin...
%e: Gerilim düşümü (yüzde) S: İletken kesiti (mm2)
L: Hat mesafesi (m) U: Gerilim (Volt)
N: Güç (kW) K: İletkenlik Katsayısı (m / mm2)(56)