gerilim düşümü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O konuda haklisiniz neyin nereden geldigini bilmek tabiki onemli.dedigim gibi soruyu soran arkadasn kafasinin fazla karismamasi adina soyledim bunu.0,074 katsayisi icin ayrica aciklama yapilabilirdi.

Ayrica ben diyorum gerilim dusumu formulu siz bana bana diyorsunuz iletken direnci. .) Gerci sonradan silmissiniz.) Doluymussunuz meger.)

Heycan yapti hep yulsek egodan bunlar.) Guc birimi W tir kW onun katidir. Formule ole 1000 yazilmaz.)

Adama sabit değerin nerden geldiğini göstermek için formülü açık yazıyorum hala formül öyle yazılmaz diye ukalalık yapıyor

Sen gitte şu tek faz üç faz beslemedeki kayıplar konusunda yazdıklarıma bak birşeyler daha öğren hadi aslanım.

Daha öğrenecek çok şeyin var

arkadaşlar ne bu kavgalar böyle ben acemi değilim hiç bilmiyorum sadece hobi olarak elektrikle uğraşıyorum cihaz 1 adet cctv kamera 1a çekyo 12v çalışıyor 220v 300m taşımak biraz sıkıntılı bir çarpılır felan Allah korusun dc12v o mesafeye taşısam baya kayıp olur diye düşündüm ondan bu işin formülünü öğrenmek istedim

Bizim zamanımızda yani yetiştiğimiz acemi zamanlarımızda ustalarımız hem laflarıyla hemde elleriyle döverdi. Şimdiki nesil hem birşey bilmiyor hemde kürek gibi laf söylüyor. Saygı falan kalmamış yani, ustalar da ne yapıyor oğlum çay getir, yıldız anahtarı getir, penseyi getir, yerleri temizle... amele işleri yaptırıyor, çırağın zaten öğrenmeye niyeti yok, iş öğrenmeye hevesi yok. İşlerimiz gereği sanayi ile iç içe olduğumuz için bu örnekleri bolca görüyoruz.

vah be kardeşim amma alınmışsın burası form değil mi ? bak ne yazmışım hobi meslek değil....

Gucu kW alip sonradan formule 1000 sagbit sayisini koymak nedir ya. Kulagi tersten tutmak. Kafana gore formul turetemezsin. Hele ki bilmeyen birine ogretmek amacli yazarken. Birde ders vermeye kalkiyosun. Pardon ama bu cureti nerden buluyorsunuz. Birakin ben ustayim demeyi. Burdaki kisiler bilgisine ahlakina tecrubesine inandigi kisilere yasina basina bakmazsizin ustam der. Size denmiyorsa yaninizdaki ciraklarinizdan cok sorunu kendinizde arayin.

Son düzenleme:

Ne olduğunu, nereden geldiğini bilmeden ezberlediğin o formülün açık şeklini verdim çırak. Formülde güç yerine kw girdiğin için formülün açık şeklinde sabiti belirlerken 1000 değeri alınıyor. Şimdi anladın mı ?
Anlamadıysan sana ödev o sürekli kullandığın formüllerdeki sabitlerin nerden geldiğine çalış.
Neyse şimdiki sistemde usta çırağın anlayıp anlamadığıyla ilgilenmiyor. Çünkü çıraklar hem cahil hemde lafını bilmez olmuş.
Madem bana ne dediklerini merak ettin açıklayayım. Ben ara eleman değilimki bana çırak,kalfa ya da usta desinler ben idareciyim o yüzden amirim derler.

Son düzenleme:
Cok merak ediyorsan formdaki daha once yazmis oldugum mesajlari arastir. Neyin nerden geldigini iyi bilirim. Kisaltmalari kendi hesaplamalari kullanirim ama burada ozellikle bu formulu soran birine acik net sekilde yazarim
Arastirirsan ornekleride bulabilirsin. Ben daha iki gundur burda degilim mesajlarima bakabilirsin.
bana ne diyorsan de ister cirak ister ara elaman.bu sekilde benim sinirimi bozamazsin. Cunku oyle bir takintim yok. Sen amir de olabilirsin ama benim gozumde balon ciktin ve coktan patladin .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…