Gerilim farkı,Noktanın gerilimi?

sayın çorbadatuz açıklamanız için teşekkürler; bizim 400V iletkene konan kuşlar da çarpılmaz. siz fazlar arası gerilime maruz kalınan durumdan bahsettiniz değil mi? 154 kV da da faz arası gerilime maruz kalan herhangi bir canlı elektrik çarpılmasına maruz kalır.. Fark ne biraz açar mısınız?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Aslında bu durum trafonun bağlantı şekline göre değişebilir. Kısa Devre analizinde üç temel bileşen devre vardır. Ve kısa devre akımı sıfır bileşen devrede akar. Eğer sargılar üçgen bağlı ise kısa devre akımı akmaz. Yıldız bağlantıda ise notr un topraklı olup olmaması ile alakalıdır.
 

Haklısınız, ben şehir içinde kullanılan trafolar yıldız bağlı odluğu için bu örneği vermiştim ama dediğniiz gibi üçgen bağlı trafolarda kısa devre akımı akmaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…