Ges reaktif kapasitif

ceyran21

Üye
arkadaşlar ges sistemlerin de üretim yaparken sistemin reaktif veya kapasitif üretmesi aktif üretim açısından ne kadar etkiler hangi durumda aktif üretim düşer

Üretimdeki reaktif değeri dikkate almaz dağıtım şirketi. Sadece akşam üretimin olmadığı saatlerde trafonun endüktifi ve invertörlerin kapasitifinden dolayı oluşan reaktife ceza keser. Üretimde sadece aktif değeri baz alır.

Üretimdeki reaktif değeri dikkate almaz dağıtım şirketi. Sadece akşam üretimin olmadığı saatlerde trafonun endüktifi ve invertörlerin kapasitifinden dolayı oluşan reaktife ceza keser. Üretimde sadece aktif değeri baz alır.
bunu biliyorum gündüz üretim deki reaktif veya kapasitifin üretime olan etkisini sordum ben
örnek atıyorum yüzde 20 kapasitif üretimin verimliliği açısından bunun durumu nedir yani cosinüf 1 e çekilirse üretime katkısı olurmu

bunu biliyorum gündüz üretim deki reaktif veya kapasitifin üretime olan etkisini sordum ben
örnek atıyorum yüzde 20 kapasitif üretimin verimliliği açısından bunun durumu nedir yani cosinüf 1 e çekilirse üretime katkısı olurmu

Reaktifin etkisini azaltırsanız yani reaktif akımı yok ederseniz ısı kayıpları düşer bununda verime etkisi olur mutlaka. Isı kayıpları derken iletkendeki güç kayıpları azalır yani

Forum istatistikleri

Konular
130,220
Kullanıcılar
453,407
Son üye
Ergün44

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri