Ges trafosu ve sürekli og sigorta atma problemi

Piem

Üye
Katılım
29 Eki 2019
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
26
400 kva trafosu 600kw dc panel gücü olan bir tesiste 2 3 gün aralıklarla bazen ise 15 dk arayla orta gerilim sigortası atıyor saat fark etmeksizin Ve bazende invertöre ait olan tmş atıyor bir türlü sorun çözülmedi kurulum yapan firma da kontrol etti ama sorun hala devam ediyor .Problem ne olabilir. Teşekküler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Piyasada çok kalitesiz OG sigorta
var.Öncelikle,kalite ve sigorta tutu-
cuları kontrol ederek işe başlayınız.
OG Parafudr tesisatını ( özellikle,top-
raklama direnç kontrolu ) gözden ge-
çiriniz.Sigorta akım değeri kontrolu-
nu hatırlatmaya ihtiyaç duymuyorum.
Trafo,direk üstümü ?
 
GES dc/ac yüklenme oranı nedir? inverter gücü ?
 
 
Üstadın dediği gibi topraklama tesisatının kontrolünü yaptıysanız ve direnç değerlerinde bir sorun saptanmadıysa; trafonun kesicisi-ayırıcısı var mı? Var ise bu alanda trafoya ait bir kesici opn rölesi (aşırı akım ve termik koruma kontrol cihazı gibi.) vardır. Sigorta attığı anda bu rölede bir hata veriyor mu (örn: toprak hatası, aşırı sıcaklık hatası, voltaj dalgalanması hatası gibi) Yok ise de sisteme uygun bir şekilde kontrol cihazı entegre ederek bu şekilde devreye alırsanız sistemin devreden çıktığı sırada hangi sebepten çıktığını tespit edebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…