https://www.gittigidiyor.com/bilgis...c-donusturucu-oto-transformator_pdp_763721763
Merhaba. Hocam, aradığınız trafolu, 43-67 HZ, CPU kontrollü AC-AC dönüştürücülü ürün üst linktedir. Diğer başka seçeneklere pek gerek yoktur. Yurt dışından (ABD'den) gelen 110 volt AC, 60 HZ ile çalışan cihazları 110 voltla çalıştırmak için genelde bu çeviriciler kullanılıyor. Ancak Lcd TV'nizin etiketinde 110-120 VAC yazmasına karşın içteki TV besleme katındaki ilk giriş bulk (depo) elektrolitik kondansatörleri 450 volt ise 100-240 volt AC' de çalışabilir, tıpkı PC PSU' larında voltaj ayarlama kademesi 220 -110 volt seçimli olanların, 110'da 200 volt, 220'de 400 voltta elektrolitik kondansatörlerle anahtarla giriş voltajının ayarlanıp çalıştırılmasındaki gibi TV iç besleme katınızda 100-240 volt AC aralığında voltaj ayarına 450 voltluk elektrolitik kondansatöre sahip olması nedeniyle gerek kalmadan çalıştırılmış olur. Sesli olarak çalışan toroidal trafonuzun yerine linkteki bu 250 watt, 220 >110 volt AC dönüştürücü ile veya TV besleme kartındaki bu bilgilere göre direk 220 volt ile de çalıştırıp TV'nizi daha sessiz kullanırsınız. Bu çalıştırma şekli size kalmıştır.
Ama sizin yerinizde olsam sadece kond.'ün bu bulk voltajına güvenmeden linkteki harici AC-AC çeviriciyle TV'nizi çalıştırmanızı tavsiye ederim. TV etiketine neden 100-240 VAC yazmadılar da içte bunu yazdılar. Çünkü 200-250 volt DC yerine 450 volt DC' lik kondansatörü bu geniş voltaj aralığı için değil de çok tesadüfi kullanmış olabilirler bu üründe kendi görüşüme göre. Bozulursa bunlar birer katma değerdir, tamirine boşuna zaman, para, vb. verilmesine de değmez ve riskli deneme yapmadan AC-AC çeviriciyle bu sorunu giderin bence. Kolay gelsin,
2 tane 100 watt lambayı paralel kullanabilirsiniz. Yorumlarınıza katılıyorum.@binbaşı @nukleersantral @serkan_48 Değerli yorumlarınız için teşekkürler
Tüm elamanlar 220 ve üstü gerileme dayanacak güçteler;
Trafo 100-240V 50/60Hz 6.3A
elektrolitik kondansatörleri 450V 150 uF
Sigorta 250V 6.3A
Polyester film kondansatörler de 275V
Bu koşullarda hepsi birden rast gele takılmış olamaz.. Güç kartı etiketinde de 100V-240V AC 50/60 Hz ibaresi var.
Amerika kanunları nedeniyle 120V yazmışlar bence, bu millette pratik zeka yoktur, denediniz mi bilmem, ben çok denedim 6.5$ lık bir şey aldığınızda 10$ lık banknot ve 1.5$ verirseniz size 1.5$ ve hesapladığı 3.5$'ı geri verirler, 5$lık banknot vermeyi akıl edemezlerAvrupada da var aynı durum..
Yani dışına 100-240V yazdığınızda Amerikalı 110-120V yazmadığı için o malı almaz.
Neyse...
Oylama yaparsak ben 220 ile çalışır derim.
@serkan_48 önerisine benzer seri piriz yapmıştım, ikili pirizin bir tarafına ampul takıyorum, diğer tarafa da denemek istediğim daha düşük Watt arızalı ya da tamir ettiğim Elektronik eşyayı, içinde şase varsa ampul çalışıyor devrelere daha büyük zarar vermiyor, sağlamsa ürün çalışıyor ampul çalışmıyor. Elektriğin seri bağlı yükler arasında en zayıf yüke binmesi özelliği. TV 165W olduğu için daha yüksek Watt ampul kullanmak sağlıklı olacak gibi, bulabilirsem tabii. Yada 165 üstü güç isteyen bir şey bulup taksam olur mu hiç denemedim.
Sonuç ne oldu acaba bir gelişme var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?