KÖTEK ve de SUMSUKDevreyi daha detaylı incelerim fakat transistörlerin bulunduğu PCB üzerinde sadece bir noktada kutuya vidalanan şase mevcut. Burası sanırım trafodan gelen sıfır noktası. O da önceki mesajlarda bahsettiğim kısımda. Dediğiniz gibi giriş jakları da temas ediyordur muhtemelen.
BD ve BC transistörlerin siparişlerini verdim. Karttakileri söküp sipariş verdiğim transistörleri monte edip deneyeceğim direkt.
Bir tane de yağsız kontak sprey aldım.
Ton kontrol devreleri yapılırken iki temel unsur ile belirtilir.Ton kontrol kısmındaki bass potu 40hzden önceki daha alt frekansları neden daha fazla yükseltiyor olabilir? Bilmediğim için soruyorum ama benim işime gelir çok ta güzel olur
Eve döner dönmez tamire başlayacağım hocam, ampliyi sorunsuz çalıştırdıktan sonra grounding için ölçümleri yapacağım.KÖTEK ve de SUMSUK
O noktaları, yani devredeki her şase noktası sistem sıfır noktası (trafonun şaseye bağlantısı) arasındaki dirençleri her gördüğün yerde ölçmelisin.
1 ohmluk direnç bile kabul edilemez.
Anfideki HUMM HORR GIRR seslerinin sebebidir.
Ton kontrol kısmı çok derin bir konuymuş, sordum ama öyle basit bir olay olmadığını sonradan fark ettimTon kontrol devreleri yapılırken iki temel unsur ile belirtilir.
1) Ton kontrol TURNOVER frekansları.
Bass ve tiz bölgesindeki aktif yükseltme (En fazla yükselttiği) frekansı.
(Ki bu benim tasarımlarımda 18Hz civarıdır)
Benim ton kontrol turnover frekansları ve karakteristiği 18Hz - 24kHz +/-20db
2) Aktif duyulabilir bölgedeki belli karakteristik.
Örneğin @serkan_48 in blaupuntk micronik A60 amplisi 100Hz-10kHz +/-8 db.
Halbuki bu ampli 50-60Hz leri daha fazla yükseltmektedir.
Bakın ve gudurun ecik
Eğer Serkan bu ampliyi modifiye eder de turnover frekanslarını daha alt ve üst seviyelerde optimal ayarlayabilirse, bu ampli de cenıfır olur.
Ancak Serkanın elindeki hoparlörler en düşük 60-70Hz leri verebiliyor sanırım.
Kafan karışmasın.Benim ampli 40hzi yükseltiyor ama daha aşağı frekansları daha da fazla yükseltiyor o halde. 40 Hz diye belirtilmiş olması kafa karıştırıcı. Bunu araştırıyorum sohbet konusunda belki sorabilirim
Eğer boşta herhangi bir HUMM HIRR GIRR yoksa grounding normaldir.Şimdi sıra grounding için ölçümleri yapmada.
Önceki sayfalarda şaseye yapılan garip bağlantı noktasını kalın bir kablo ile tekrar kasaya monte etmeyi düşündüğümü söylemiştim. Buna uygun olan elimdeki malzemelere bakacağım.
Bu arada grounding için kutu ile kartın hangi noktalarını ölçmem gerekiyor?
HISS FISSS SISSS sesi normaldir.HUMM GIRR yok fakat TISS var diğer STKlı amplideki gibi. Bu dip ses açtıkça artan cinsten. Abartılı bir seviyede değil ama var. Amplinin potunda da kısık seste ayarlama yaparken çok küçük bir mesafede biraz hışırtı geliyor.
Hocam teşekkür ederim böyle bir ampliyi tavsiye ettiğiniz için cihazı çok beğendim.HISS FISSS SISSS sesi normaldir.
Zaten bu ses olmasaydı bu amplinin fiyatı manyak olurdu.
Ne demiştik? S/N daha iyi olsaydı bu ampli binlerce lira ederdi.
Bu sesin tamamen yok edilebilmesi ne yazık ki üst seviye tasarımlarla alakalıdır. O sebeple bu HISSS sesinin normla olduğunu kabul etmemiz ve ampliyi bu haliyle kullanmamız gerekmektedir.
İşte üst seviye bir ampli ile normal seviye üretimin farkları bu gibi unsurlarda gizlidir.
@sasen1 in LM1875 li amplisinin band genişliği bu kadar geniş olsaydı ve aynı frekans bandında çalışıyor olsaydı bu kadar ucuza mal olmazdı.
Ama @ozgurece35 in TECHNICS amplisi band genişliği yüksek ve HUMM HISS TISS olmayan bir ampli olduğu için kıymetli bir üründür.
Tüm arkadaşların bu gibi üst seviye ürünlere sahip olabilmesini isterdim ama teknoloji ne yazık ki basit değildir.
Bence sen yarın westra hoparlörlerle bu ampliyi test et ve sonuçlarını değerlendir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?