ANAHTAR KELİME.Alt frekanslarda bu çıkışlardaki voltaj farkı daha da artıyor.
Bu kısmı tam anlamadım hocam.Eğer potun üst uçlarında okunan alçak frekanslarda belli miktar fark varsa (100mV a 150mV gibi) bu durumda ton gontrol dahil tüm girişten itibaren ölçülmelidir.
Ölçümün yanlış.Peki o işaretlediğim bağlantı noktasında sinyal olsun veya olmasın aynı voltajın ölçülmesi normal midir? 270-290mV gibi voltaj ölçüyorum buradan hep. Sinyal varken de eşit yokken de eşit.
POTUN üst uçları ton kontrolün çıkışlarıdır. Buradaki voltajlar eşit ise ön devreler sağlamdır.Bu kısmı tam anlamadım hocam.
Girişten itibaren ton kontrol devresinin çıkış kablosuna kadar problem yoksa eğer ampli katındaki C41-C42 470uF kondansatörleri bi değiştireyim diyorum. Hatta elimde varsa C32 ve C31 100uF kondansatörleri de değiştirmeyi düşünüyorum. Artık sonucuna göre ilerleyeceğim.
Hem sağ hem de sol toplamda 4 kondansatörü potun durumuna göre değiştireceğim. Umarım bozulan elektrolitik kondansatörlerden biridir, diğer türlüsü baya uğraştıracak.DİKKAT:
Şemada H ve F ile işaretlenmiş kondansatörler bulunmaktadır.
Bu kondansatörler yüksek kalite film veya polipropilen kondansatörlerdir.
Bu kondansatörler kolay kolay bozulmaz, Ancak bozulursa yenisini bulmak zordur.
Elektrolitik kondansatörler möhüm değildir. Zamanla kuruyabilir veya değer kaybedebilirler. Eğer elektrolitikleri değiştireceksen sağlı sollu değiştirmelisin. Yani sol kanal ile sağ kanala aynı kondansatörlerden takmalısın. Mümkünse bu kondansatörler çıkma bayat olmasınlar tazesini al.
Ölçümlerin hatalı.Osilaskopum maalesef ki yok, PC bazlı bir program ise kurabilirim. Ama o cihazın nasıl kullanılacağını bilmiyorum.
Potu söylediğim şekilde ölçtüm. 100 Hz ve 150mV değerleri ile. Ölçümleri mV olarak görsele ekledim. Tek bacağından yüksek voltaj ölçtüm sadece.
Elektrolitikleri de değiştireceğim birazdan. Ufak elektrolitik kondansatörlerin değerlerine de bakacağım. Hem giriş katındaki hem ampli katındaki.
Ekli dosyayı görüntüle 90423
Grounding kısmındaki modifiyeyi de yaptım sese biraz etkisi oldu gibi. Probu bu şekilde sabitlemiştim ölçümleri yaparken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?