Dur len naapıyon.Bu arada asıl ganimet buradan çıktı Yamyam hocam, WIMA kondansatörler EROlar hemde kaç taneMesaja görselleri ekliyorum.
O cihazdaki şaseleme iki türlü.Ben bu amplideki şaseleme mantığını çözemedim maalesef. Öndeki kartın hiçbir yeri şaseye vidalı değil. Pot kabloyla öndeki karta bağlanıyor. Sadece öndeki TB/TAPE soketinde metale vidalanan bir yer var o kadar.
Görünce hemen fotoladımDur len naapıyon.
Benim amplimin sırrını ifşa ediyon. KLONLARLAR benim amplimi mazaallah
Evet biliyorum fakat ben öndeki kartın da bir yere temas etmesi gerektiğini düşündüm yine de. Potun ölçümleri de yanlış çıkınca acaba şase mi problem diye düşündüm.O cihazdaki şaseleme iki türlü.
İlki şaseye vidalanan şekli ile.
İkincisi ise PCB yolu ile şase hattına bağlantı ile.
Önceki mesajlarımda tarif etmiştim.
O entegreye bir şey olmamışsa çok rahatlarım, çünkü nadir bulunan bir entegreye benziyor. Ama elektrolitik kondansatörlerin kenarları da kararmış, bunları söküp ölçmek gerekir mi? 8605 isimli fotoda daha iyi belli oluyor.NOT:
Oradaki kararmalar möhüm değil. Normaldir. Eski zamanlarda bazı yerlerde gümüş alaşımı kaplamalar kullanılırdı. Bu yüzden oraları normalden daha fazla kararırdı.
Yoh yoh kaldırma fotoları.Görünce hemen fotoladımİstersen kaldırabilirim fotoğrafları.
Evet biliyorum fakat ben öndeki kartın da bir yere temas etmesi gerektiğini düşündüm yine de. Potun ölçümleri de yanlış çıkınca acaba şase mi problem diye düşündüm.
O halde burası ampli kartına kablo ile gittikten sonra orada şaseleniyor olsa gerek.
O entegreye bir şey olmamışsa çok rahatlarım, çünkü nadir bulunan bir entegreye benziyor. Ama elektrolitik kondansatörlerin kenarları da kararmış, bunları söküp ölçmek gerekir mi? 8605 isimli fotoda daha iyi belli oluyor.
Bu kartta arızalı parça olma ihtimali, NASA'nın en kötü durum senaryosundan daha azdırTemizlikten sonra öndeki devreye giriş kablosundan itibaren sinyal yolunu takip ederek ölçümlere devam edeceğim.
Ampli benden yaşlı hocam, o yüzden şüphelendim de. Temizleyip yerine takayım en iyisiBu kartta arızalı parça olma ihtimali, NASA'nın en kötü durum senaryosundan daha azdır
Tek arızalanabilecek elemanlar POT'lar olup, elbette ki zamanla aşınma yapabilirler. Bu da hemen anlaşılır zaten.
Diğer parçaların arızalanması ihtimali yok gibi birşeydir.
Bu yüzden kartı kolonya ile sildikten sonra temiz temiz yerine tak ve vidalamalara dikkat et yeterlidir.
KÖTEK ve de SUMSUKBalance, bass, tiz ve volume potunun içine temizlemek için öncesinde kontak sprey sonrasında ise wd40 sıksak nasıl olur? Forumlarda böyle yapanlar varmış, kötek yiyeceğimi bile bile sormak istedimBunları oksitlendirmeden nası temizleriz? Yine izopropil alkol mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?