9v 150maH bir şarjlı pil kullanırsak pil 10 saatte bitecek gibi görünüyor. Bilemediniz 1 veya 3 gün. Ama bazı arkadaşların işine yarayabilir. PT2262 piyasada bulunan bir entegre mi, hiç kullanmadım.
Mokoki fikirler güzel, benzer düşüncelerimiz var. Ama amaç pic kullanarak kendimiz yapmak. Hazır birşeyler beni pek sarmıyor. İşin tadı kendi yaptığımız şeyler. Ben de pencerenin 2 tarafına kablo kanalı ile ince 2 şerit yapma fikri vardı. Gerçekten işin en zor kısmı uygun kutulama yapmak. Hep burada takılıyorum. Piyasada güzel kutu yok.
Bu konuda kendi düşüncelerimi de paylaşayım.
1.PIC12f675 ile ir verici. Yarım saniye aralıkla 38khz taşıyıcı ile 2 darbe gonderecek ve uyku moduna geçecek. Böylece azami pil tasarrufu sağlanır diye umuyorum.
2. Alıcı sleep modunda bekleyecek, darbe başladığında alacak ve Watchdog timeri sifirlayacak.
3. Verici IR led 2 tane olacak ki sinek böcek birini kapatsa bile problem olmayacak.
4. Alıcı TSOP göz de 2 adet olacak. Ama deneme yaparak 1 adet kullanım da sorunsuz çalışabilir. Bakacağız.
5. Ayrıca düşük batarya durumu mutlaka alarm merkezine aktarılmalı. Yoksa alarm devreye girebilir.
6. Çok düşük batarya durumunda verici özel bir darbe göndererek alıcı tarafı uyaracak. IR alıcı kısım kendini devre dışı bırakacak.