Hız_Kontrol4-20mA ATV71_Parametreleri

yakemoz

Üye
Merhaba ARkadaşlar,
Elimde Schneider marka ATV71 Hız kontrol cihazı var . Aşağıdaki şekilde 3 faz bir motoru programlamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Program Senaryosu : Hız kontrol cihazı iki şekilde kontrol edilecek
1) AI1 0-10V Pod bağlantısı yapılacak Bu pod ile hız kontrolü yapılacak (LI4 NC iken)
2) AI2 4-20mA ile kontrol edilecek .Hız kontrolü yapılacak(LI4 NO iken)
3) LI4 NC Normalde kapalı iken AI2 ( 4-20 mA) kontrolü aktif olacak, LI4 NO Normalde acık iken AI1 (0-10V ) Aktif olacaktır.
Yukarıdaki şekilde yada işlevsel olarak aynı işi yapacak şekilde hız kontrol cihazını programlamak istiyorum. Amacım plc output'u 4-20mA ile hız kontrolünü yapmak PLC aktif değilken(LI4 seçili değilken yani) pod ile hız kontrolünü yapmak.

Sayın YAKEMOZ ;

Sorunuz için, kendimce 2 versıyon düşündüm. Forum dakı otomasyonda profosyenel üyelerimiz daha değişik önerilerde bublunabileceklerdir. Ben, cıhaz menusunde fazla değişiklik yapmadan, ( sadece hızlanma - yavaşlama zamanları, mınumum/max. frekansları girerek cıhaz yerıne değişik bır marka takmanız gerektiğin de, parametre değişikliği gerektırmıyecek şekılde düşündüm.

1. Versıyonda, plc den gelen mA kablosuna, 470 ohm dırencı uclara paralel bağladıgınızda, 0-10 volt gerilime dönüştürerek, AI1 den röle kontakları üzerinden giriş yapabilirsiniz. Röle kapalı ıken, pot. üzerınden hız ayarı, plc den röle çekdiğinde de, PLC den gelen mA değerien göre hız ayarı yapabilirsiniz.

2. versıyonda da, düzenekler aynıdır. Burada, yıne plc tarafından çektırılen röle kontakları üzerınden, cıhaza hız bilgisi girileecekdir. Röle kapalı ıken, pot, röle çektirildiğinde plc den mA değeri kullanılacakdır.

( Sonradan fark ettim, 1.versıyonda da, LI1 dekı röle kontağına, versiyon 2 deki gibi paralel 0-1 anahtar veya elle çektirilen röle kontağı bağlanacakdır.)

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

• .pdf
    46.4 KB · Görüntüleme: 29
Saygıdeğer Onursal üyemiz Zeybey Bey,
Bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…