Sayın YAKEMOZ ;
Sorunuz için, kendimce 2 versıyon düşündüm. Forum dakı otomasyonda profosyenel üyelerimiz daha değişik önerilerde bublunabileceklerdir. Ben, cıhaz menusunde fazla değişiklik yapmadan, ( sadece hızlanma - yavaşlama zamanları, mınumum/max. frekansları girerek cıhaz yerıne değişik bır marka takmanız gerektiğin de, parametre değişikliği gerektırmıyecek şekılde düşündüm.
1. Versıyonda, plc den gelen mA kablosuna, 470 ohm dırencı uclara paralel bağladıgınızda, 0-10 volt gerilime dönüştürerek, AI1 den röle kontakları üzerinden giriş yapabilirsiniz. Röle kapalı ıken, pot. üzerınden hız ayarı, plc den röle çekdiğinde de, PLC den gelen mA değerien göre hız ayarı yapabilirsiniz.
2. versıyonda da, düzenekler aynıdır. Burada, yıne plc tarafından çektırılen röle kontakları üzerınden, cıhaza hız bilgisi girileecekdir. Röle kapalı ıken, pot, röle çektirildiğinde plc den mA değeri kullanılacakdır.
( Sonradan fark ettim, 1.versıyonda da, LI1 dekı röle kontağına, versiyon 2 deki gibi paralel 0-1 anahtar veya elle çektirilen röle kontağı bağlanacakdır.)
İyi çalışmalar dilerim.