merhaba arkadaşlar, dc motor kontrolü yapmak istiyorum, Pic kullanarak motor oldukca güçlü olacak yükte en fazla 10 A çekebilir.
yaptığım araştırmalarda 2 adet N kanal ,2 adette P kanal power mosfeti TC4428 ile sürerek bunu yapmışlar fakat Full H-bridge sürücü ile mesela (HIP4081) bu işi yapmak daha sağlıklı dediler, ayrıca mosfetlerin 4 ününde N kanal olması daha iyi olurmu ( p kanallar n kanallara göre daha çok ısındığından)
Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
Ben 4 adet n mos IRFZ44 aldım ve iki adette tc4428 aldım. Fakat tc4428leri çalıştıramıyorum bir türlü girişlere sinyal versemde vermesemde hep çıkış alıyorum. Girişlere uyguladığım sinyaller bir işe yaramıyor. 10 klık dirençlerde bağladım girişlerle toprak arasına yinede olmadı. Bir fikri olan varmı acaba??
Sistemde dediğiniz gibi tc4427 kullanıyorum.Yukarıdaki mosfette 4 volt düşüyor bunu azaltmanın bir yolu varmı. Kullandığım sistemde max 12 volt kullanabiliyorum. Eğer başka bir yolu yoksa pmos kullanarak nasıl bişey yapabiliriz?? Elinizde örnek bir devre varsa örnek olması bakımından gönderebilirmisiniz? Ben üst taraftaki nmosları ırf5210 pmoslar ile değiştirdim fakat çok fazla ısındılar. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi ÇAlışmalar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?