Ben 4 adet n mos IRFZ44 aldım ve iki adette tc4428 aldım. Fakat tc4428leri çalıştıramıyorum bir türlü girişlere sinyal versemde vermesemde hep çıkış alıyorum. Girişlere uyguladığım sinyaller bir işe yaramıyor. 10 klık dirençlerde bağladım girişlerle toprak arasına yinede olmadı. Bir fikri olan varmı acaba??
Açtığın diğer konuyu da görmüştüm ama şu anda bulamadım..
MOS ların akım akıtabilmeleri için gate ve source arasında belli bir voltaj farkı olması gerekir. Gate voltajı N kanallarda Source dan yüksek, P kanal MOS larda ise daha düşük olmalıdır. Kullanılan MOS'a göre de Gate-Source voltajının değeri değişir. Logic seviye MOS larda daha düşüktür. Güçlü MOS larda ise daha yüksektir. IRFZ44 'un iletime geçebilmesi için sınır değer 4V civarında.. Sonuç olarak 12-4 = 8 V source bacağında görülebilecek max voltaj seviyesi oluyor.
B kanalının girişi 0 bile olsa çıkışının 12V olduğunu konusunda ise;
B kanalı için giriş 4, Çıkış 5 bacak olmalı. Eğer kanal numaralarını karıştırmadı isen 4428'in ler bozuk olma ihtimali var.
Bahsettiğin giriş sfır iken çıkışta voltaj olma sorunu A kanalı için ise (giriş 2, çıkış 7) 4428 'in A çıkışı invert edildiğinden bu durum normal.
İlle de 4 adet N kanal MOS kullanacaksan ve invert edilmesini istemiyorsan 4428 yerine 4427 kullanmalısın.
4428 veya 4427 leri N kanal MOS larla kullanacaksan 4428-27 lerin beslemesini 16-18 V seviyelerine çıkarırsan Üst MOS ların çıkışında 12V görebilirsin. Eğer elinde mos sürücüleri besleyecek daha yüksek bir gerilim kaynağı yok ise önerim 4428 ile üst MOS ları P kanal kullanman olacak.
Üst MOS lar P, alt moslar N kanal kullanıldığında 4428 ile alt ve üstler için aynı polaritedeki PWM ile sorunsuzca H köprünü sürebilir ve üst MOS ların drain bacağında 12v görebilirsin.
Genel de P kanal için ısınma sorunlarından bahsedilir. Ama ısınma sorunu öncelikle MOS ların doğru sürülememesinden kaynaklanır. Senin örneğinde de Üst MOS ların source bacağında 8V olması MOS'u lineer bölgede çalıştırdığını söylüyor.Yani yüksek RDS direnci ile. Ve daha fazla ısınma yaratacak.
P kanal istemiyorum dersen ve 16-18V gerilimin yoksa 4427-28 ile yapabileceğin pek birşey yok. Bu durumda IR21xx, HIP448X gibi chiplere veya floating sürme yöntemlerine bakmalısın.