Dostum sorunun çözülmedi galiba daha olacak bütün ihtimalleri yazmışsın ve topraklamada da sorun yok diyorsun ve buzdolabının fişi çekmedim diyorsun sadece ben de bir ev aletleri markasının yetkili servisinde teknisyenlik yapıyorum ürünlerim yeni dediğine göre büyük ihtimal inverter motorlu, sahada şu olay başıma geldi inverter buzdolabı arıza servisine gittim şikayet buzdolabı kakş attırıyordu, bekledim motorun çalışmasını motor çalıştı inverterde kademeli olarak motora hız verir
Elektronik kart ve ikinci kademede kakş attı, motorun soketini söküp uçlar ve gövde arası ölçüm yaptım hiç bi kaçak okuyamadım uçlar arası omaj doğruydu yine de arızanın motordan kaynaklı olup olmadığının teşhisini koymak için yanımdaki yardımcı elemanımdan servise gidip aynı motorun yenisini almasını rica ettim ve yeni motoru takınca bütün kademeleri yaptı ve kakş atmadı sorun motor değişimi ile halloldu... Ve arızaya denk gelmemizde bir şanstı müşterinin anlatması üzerine üç-dört günde bir atıyor demişti müşterimizde evine elektrikçi çağırmış tesisat normal demiş ve müşteri kullandığı cihazları prizden sökerek deneyerek tespit yapmış sizinde arızanız bu olabilir.