Haftasonu projesi

Çok güzel tebrikler.

Kablo yerine pil olursa hatta kumanda düğmeleri de fazla gözükmezse şaşırtıcı etkisi daha fazla olabilir, ahşap bir parça iken saate dönüşür.
 
Merhaba.Çok güzel olmuş,tebrik ederim.Rakamların içten yapılan titiz çalışmayla görünmesi,sanki bir projeksiyonla üzerine yansıtılan rakamların görüntüsü gibi görünüyor,iyi kamufle olmuş durumda.Bu konuyu tam olarak da bilemeyen (Benim gibi) (Videodaki bu montajı izledikten sonra tam olarak anladım) biri için ilk anda bu intibayı insanda bırakıyor.

Elimde eski tarihlerden kalma masaüstü bir dijital saat (şebekenin 50 hz. ile tam senkron olup saati buna göre çalışan) kullanılmayıp çalışan ve boşta olan şekliyle evde var,bunu değerlendirmek çok da fena olmazdı.Ancak 90 derece açıyla birleşmiş,dikdörtgen prizma hacmini oluşturacak 2 adet birbirine lehimli pcb'lerden oluşuyor (Dizayni böyle yapılmış,yuvarlak kırmızı renkli mika ayaklı bir gövde içinde montajı yapılmıştı,TEES Elektronik KİT'le,vakti zamanında,80'lerde..) bu özel KİT dijital saati..

Ben bunu tahta ya da sunta içine alıp,üzerine kaplama yapıştırmakla epeyce büyük boyutta bir hobi saatini ortaya çıkaracağım gibi de görünüyor.Bu yüzden bu işe soyunmak için çok daha küçük ve daha kibar bir saati sıfırdan satın almak daha mantıklı herhalde.Kolay gelsin.
 
sizin çalışmanızıda bitince görelim o zaman şimdiden merak ettim
 
selamlar kusura bakmayın uzak kaldım herhangi bir ticari amacı yok iç detaylarını rahatlıkla paylaşabilirim. öncelikle standart kırmızı ledli saat aldım. sonra doğal ÇAM kaplama malzemesi aldım yaklaşık olarak, 0.7 mm civarı. CNC'de şaseyi kestikten sonra, aynı @asenyurt 'unda paylaştığı videodaki gibi, uygulamayı gerçekleştirdim.. buyrun buda iç kısmı. dikkat etmeniz gereken yerlerden biride, gösterge yerini mümkünolduğunca küçük, dijital göstergeleri mümkün olduğunca kaplamaya yapıştırmanız gerekmektedir. buyrun buda içinden bir görüntü.
 

Ekli dosyalar

  • 13161319_784563455013350_583795467_o.jpg
    87.3 KB · Görüntüleme: 50
bu saatlerin devresini izmir'den çankayadan bir elektronikçiden aldım. adamda envayi çeşit saat devresi mevcut ama 9v'luk bir adaptörle çalıştırıyor. bende kablosuz olmasından yanayım ama yapacak birşey yok. ayrıca yukardaki ikitane button'da saat ayarı için kullanılıyor. aslında onları arka tarafa takacaktım ama tanesine 15 tl verdiğim buttonlara kıyamadım gözüme çok güzel geldiler şimdiden 6 tane sipariş aldım ama, bu ebattaki saatin elektronik fiyatı 75 tl malzeme olarak pahalı.. bunu nasıl ucuza getirebilirim? saygılar tekrardan.
 
Orjinal kiti de görmek isterim yeni çalışma sonucunu da bitince paylaşırsınız
 
http://elektronikdevreler.org/pic16f84-ile-dijital-saat-devresi/
 
Orjinal kiti de görmek isterim yeni çalışma sonucunu da bitince paylaşırsınız





Merhaba.Orijinalı budur,sn.by lent,yani konstrüksiyonu oldukça büyük.Elektronikçiden daha küçük bir dijital saati ve Koç-Taş'dan da çok düzgün kesmek için dekupaj testereyi satın alıp (Elimde kütüphane yapmak için niyetlendiğim ve bu amaçla sakladığım sunta tabakaları var) bu hobiyi tamamladığımda sizlerle mutlaka paylaşırım.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Sn. @binbaşı 90 yılları hatırlattınız bana elektroniğin temellerini attığım zamanlar komşumuzdan kitaplarını ister bakıp verirdim, eml elektronik kitaplarında görmüştüm şebekeden frekans alan benzer şemaları ... Nostalji . Saygılarımla.
 






Merhaba.Nostaljiyi ve 90'lı yılları hatırlamayı çok sevmeniz elimdeki diğer 90'lı yıllara ait elektronik eşyaları sizinle paylaşmaya itti beni. 1. resimde gördüğünüz pc'nin hem atari hem de küçük kapasiteli bir bilgisayar olarak küçük ekranlı olan tv'lere anten fişiyle direk bağlandığı meşhur Commodore 64 bilgisayarının teyp ünitesidir,üzerinde Almanca bir de yazı var gördüğünüz gibi.Bundan sonra bildiğiniz gibi Amiga (128)('Tam 2 katı kapasitedeki hafızalısı çıkmıştı,ben erken alıp bunu satın almamış da olmuştum) (Teybe oyun kasedi tıkpkı müzik kasedi gibi konuyor,kristali (Kafası) ise yıldız tornavida ile çok hassas (Aşağı,yukarı) ayarlanıp klavyeli bu Commodore 64 atari ünitesinin bunu algılayıp geçici hafızasına bu yolla tam olarak da alması ve oyunu böylece tam olarak set (Download) edip o anda oynanmaya tam hazır hale gelmesi de sağlanmaktaydı) ve 2. resimde adaptörünü (Üzerinde kabartma Commodore arması var) ve 3. resimde de alttaki kabartma adaptör çıkış voltajı/amperini, yani bu adaptörün teknik bilgilerini yazan etiketini tam olarak görüyorsunuz. 500 liraya Doğu Sanayi/Tahtakale/İstanbul'dan 500 liraya satın aldığımı tam olarak da hatırlıyorum,ama 37 ekran kumandasız philıps marka crt televizyonu ise Mecidiyeköy'de bir dükkandan kaça satın aldığımı tam olarak da hatırlayamıyorum,neyse sağlık olsun diyelim,1990'larda.

Umarım zihninizde 90'lı yıllara ait geçici bir imajı biraz daha oluşturabilmişimdir TRT1 de yayınlanan 80'ler dizisinde ise yine bir bölümünde, dizi kahramanlarından Çağatay, Commodore 64 atarisi ile tv'ye bunu bağlayıp arkadaşıyla babalarının ve tüm ailenin gözleri önünde ayrıca oyun oynamışlardı,bu bölümü seyrettiyseniz eğer çok iyi hatırlarsanız.(Almanya'dan bunu alıp da getiren,Almancı olan,çok değişik aksanla konuşan ve Çağatay' a hep Çatay! Çatay! diye seslenen çok yakın arkadaşıyla) Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…