sizin çalışmanızıda bitince görelim o zaman şimdiden merak ettimMerhaba.Çok güzel olmuş,tebrik ederim.Rakamların içten yapılan titiz çalışmayla görünmesi,sanki bir projeksiyonla üzerine yansıtılan rakamların görüntüsü gibi görünüyor,iyi kamufle olmuş durumda.Bu konuyu tam olarak da bilemeyen (Benim gibi) (Videodaki bu montajı izledikten sonra tam olarak anladım) biri için ilk anda bu intibayı insanda bırakıyor.
Elimde eski tarihlerden kalma masaüstü bir dijital saat (şebekenin 50 hz. ile tam senkron olup saati buna göre çalışan) kullanılmayıp çalışan ve boşta olan şekliyle evde var,bunu değerlendirmek çok da fena olmazdı.Ancak 90 derece açıyla birleşmiş,dikdörtgen prizma hacmini oluşturacak 2 adet birbirine lehimli pcb'lerden oluşuyor (Dizayni böyle yapılmış,yuvarlak kırmızı renkli mika ayaklı bir gövde içinde montajı yapılmıştı,TEES Elektronik KİT'le,vakti zamanında,80'lerde..) bu özel KİT dijital saati..
Ben bunu tahta ya da sunta içine alıp,üzerine kaplama yapıştırmakla epeyce büyük boyutta bir hobi saatini ortaya çıkaracağım gibi de görünüyor.Bu yüzden bu işe soyunmak için çok daha küçük ve daha kibar bir saati sıfırdan satın almak daha mantıklı herhalde.Kolay gelsin.
Orjinal kiti de görmek isterim yeni çalışma sonucunu da bitince paylaşırsınızMerhaba.Çok güzel olmuş,tebrik ederim.Rakamların içten yapılan titiz çalışmayla görünmesi,sanki bir projeksiyonla üzerine yansıtılan rakamların görüntüsü gibi görünüyor,iyi kamufle olmuş durumda.Bu konuyu tam olarak da bilemeyen (Benim gibi) (Videodaki bu montajı izledikten sonra tam olarak anladım) biri için ilk anda bu intibayı insanda bırakıyor.
Elimde eski tarihlerden kalma masaüstü bir dijital saat (şebekenin 50 hz. ile tam senkron olup saati buna göre çalışan) kullanılmayıp çalışan ve boşta olan şekliyle evde var,bunu değerlendirmek çok da fena olmazdı.Ancak 90 derece açıyla birleşmiş,dikdörtgen prizma hacmini oluşturacak 2 adet birbirine lehimli pcb'lerden oluşuyor (Dizayni böyle yapılmış,yuvarlak kırmızı renkli mika ayaklı bir gövde içinde montajı yapılmıştı,TEES Elektronik KİT'le,vakti zamanında,80'lerde..) bu özel KİT dijital saati..
Ben bunu tahta ya da sunta içine alıp,üzerine kaplama yapıştırmakla epeyce büyük boyutta bir hobi saatini ortaya çıkaracağım gibi de görünüyor.Bu yüzden bu işe soyunmak için çok daha küçük ve daha kibar bir saati sıfırdan satın almak daha mantıklı herhalde.Kolay gelsin.
http://elektronikdevreler.org/pic16f84-ile-dijital-saat-devresi/bu saatlerin devresini izmir'den çankayadan bir elektronikçiden aldım. adamda envayi çeşit saat devresi mevcut ama 9v'luk bir adaptörle çalıştırıyor. bende kablosuz olmasından yanayım ama yapacak birşey yok. ayrıca yukardaki ikitane button'da saat ayarı için kullanılıyor. aslında onları arka tarafa takacaktım ama tanesine 15 tl verdiğim buttonlara kıyamadım gözüme çok güzel geldiler şimdiden 6 tane sipariş aldım ama, bu ebattaki saatin Elektronik fiyatı 75 tl malzeme olarak pahalı.. bunu nasıl ucuza getirebilirim? saygılar tekrardan.
Orjinal kiti de görmek isterim yeni çalışma sonucunu da bitince paylaşırsınız