Haftasonu projesi

Ben de 2002-03 askerliğimde piyasada xp yeni çıkmıştı hatam yoksa, kademede win 3.1 kurulu antika bilgisayar vardı her açılış sonrası win yazıp kontrol panelini windowsun atası masaüstünü açarlardı, yeni devreye sordum dosda başka işlem yapıyor musunuz hayır cevabını alınca hemen bat dosyasını buldum ve içine 3 harf ekledim, her açışta uğraşmadan direk msa üstü geldi, böylece vatani görevimi bitirdim yeni devrelere kıyağımı yaptım .
 
Ben konuyu Sayın @binbaşı açtı sanıyordum, Sayın @lydra nın imiş. Umarım affeder bizi

Evet,hafta sonu projesi veya hobisi konusunu sn.lydra açmıştı,ben eski dijtal saatimi sn.by lent çok görmek isteyince anında paylaştım,sn. by lent.in bu nostalji merakı veya hevesi,benim nostalji merakımla tam birleştiğinde (Çok eski yıllardan) detaylı olarak bahsedince asıl ip de burada koptu,sn. acaroz Yani asıl suçlu ben olmadım belki,ama dolaylı yoldan bu konunun dağılmasına belki de neden olanlardan biri oldum,bu doğrudur.Ama konuya katılan herkesin pc tarihi veya eskiden günümüze kadar uzanan bu nostaljisine büyük ilgisi de varmış Çünkü tek kişinin olmasaydı,itiraz edip bizi uyararak asıl konuya (kamufleli dijital saate) dönmemiz belki hemen de mümkündü Ama olsun,bu sohbet ortamı sn.Korkmaz Disagn'ın da belirtiği gibi istense de bu konu için özel açılan "nostalji" konu başlığında bile bu kadar ilgiyle ve heyecanla belki olamazdı diye ben de düşünüyorum.Sn. lydra'nın affına sığınıyoruz artık.Kolay gelsin.
 
hımm.

Benim bilgisayarlarla tanışıklığım 86-87 yıllarında başladı. Babam abime bir C-64 aldı programlama çalışalım diye ama biz onunla sadece oyun oynadık. Bol bol joystick eskittik. Sonra abim Ankara Anadolu Lisesi'nde Basic kursuna başladı. Beni de peşine kattı. Okulda Amstrad 286 (veya 386)'lar vardı.
 
Onca yıl sonra pek değişen bir şey yok.

Bugün de aileler kendi bilmedikleri ama hayran olup biraz da korktukları bilgisayarı, çocuklarına öğrensinler diyerek alıyor. Tek fark günümüz çocuklarının oyun makinaları (PC) daha güçlü oluyor ve çok gelişmiş bilgisayar oyunları oynayabiliyorlar.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…