ersen_cavdar
Üye
link gitmiş bir el atsanız bizde görsek
sn.tekin126
rfid ler 3 çeşittir.
1 pasif rfid kapılarda kullanılan kartlı sistemler mesafesi 10cm civarı
2 semi active rfid aşağıda resmi olan mesafe 100mt ye kadar olabiliyor
3 active rfid. mesafe 100mt ye kadar olabiliyor.
aşağıda remi olan rfid 500ms de bir gönderme yapar. ben arabam için kullanıyorum alıcısını kendim yaptım mesafeyi alıcıda t tipi attenuator devresi ile 3mt ye düşürdüm. araca yaklaşınca kapıyı açıyor.uzaklaşınca kapatıyor.sizinde işinize yarayabilir.
referans resimde yanına anahtar ve 5 kuruş koydum boyutları baya iyidir.içinde cr2032 pil var ve güç sarfiyatı olarak çok cimri.pili 3 sene civarı gidiyor.2.4ghz frekansında
RFID açılımı RADIO FREQUENCY IDENTIFICATION (radyo frekanslı kimlik) demektir.
sizin köprülerden geçerken,otobandan çıkarken kullandığınız OGS sistemi bariyerleri aracınıza takılı olan aktif rfid tag ile açılır.
bunların içini açtığınızda bir adet pil ,bir adet tranciever ic si ve devre görürsünüz.
aktif rfid sürekli alıcı modda 250 ms de bir uyanıp rssi ölçümü yaparlar.rssi seviyesi belli bir tresholdu aştığında tx moduna geçip
id sini ve pil seviyesini gönderir.id niz sistemde kayıtlı ise bariyerler kalkar.
buna aktif rfid denir
sizin söyediğiniz pasif rfid dir bunlarda 700khz değildir. 125khz standart ve mifare 13.56mhz dır. sadece okunabilir ve hem okunur,hemde yazılır modelleri vardır.
benim kullandığım ise semi active rfid dir.yani yarım saniyede beacon sinyali gönderir.
sizden nacizane ricam çok emin olmadığınız konularda çok emin iddalarda bulunmasanız sn.tkn126
kullanılan terimler ve açıklamaları:
rfid =radyo frekanslı kimlik
ogs =otomatik geçiş sistemi
tranciever =hem alıcı hem verici
tag =etiket
beacon =işaret,sabit bilgi
rssi= alandaki sinyal şiddeti
evet malesef kusura bakmayın kullandığınız terimleri tanımıyorum hiç "gerçek rfid" ile karşılaşmadım hep sahte rfid yapmışım bu güne kadar.sistemleri sattığım insanlarda sahteydi zaten