Hangi kabloyu kullanmalıyım?

Katılım
1 Mar 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhaba,

Ben Yaşar. Yazılımla uğraşıyorum. Hobi olarak elektronikle ilgileniyorum. Elektronik, elektrik konularında bilgisiz biriyim, yeni yeni öğrenmeye başladım.


Bir kamera, mikrofon, LED ve servo kablosunu , SBC(single board pc)'me kadar tek bir kablo üzerinden aktarmak istiyorum. SBC'ye geldiğinde kablolar yine ayrılacak. Belki bir kapağa konektör girişi koyar, arkasında kabloları orada ayırabilirim ki bu daha stabil olacaktır düşündüğüme göre.

Ve bu kablonun kırılmamasını ve biraz çektiğimde uzamasını istiyorum. Tabii bu sadece bir kaç metre için geçerli; 3-5 metrelik bir kısmı böyle olmalı. Belki aynı konnektöre sahip kablolar burada işimi görür ama bilmiyorum.
Malum, kablo dağılmamalı ve odanın içinde ya da kullanırken başka bir yere koymak için yeni kabloya veya makaradan açmaya ihtiyaç duymamalıyım. :) Yani şu telefonlardaki kıvrımlı kablolardan bahsediyorum(ne kadar cahilim). Ama tek kabloda birleştirmeliyim.

Kablosuz yapmayı düşünmeye kadar gittim ama bana maliyetini çok fazla arttırıyor ve performansını çok etkiliyor, yağmur/kar olduğundaysa berbatlaşma ihtimali var.


Kısacası; su geçirmez, kamera, mikrofon, led ve servo kablosunu geçirebileceğim bir kabloya ihtiyacım var ve bu kablonun o "kıvrımlı" kablosu da olmalı. (kabloyu konnektörlere geçirdikten, kabloyu çekince gelmeyecek, somunlu ya da her neyse o kablolardan olmalı)
Ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz? Hangi kabloyu önerirsiniz? :)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
10 veya 12 li diafon kablosu olabilir..
NYY tipi kumanda kablosu(su geçirmez), yangın kablosu, vs...
 
Buldum arkadaşlar, kablo "spiral" olacakmış. Yani sizin önerdiğiniz kablonun spiralini bulabilir miyim?
Ve hangi konnektörü kullanmalıyım?
 
Arkadaşlar desteklerinizi bekliyorum, servo kablolarının kalınlığı 22AWG imiş. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,850
Mesajlar
920,995
Kullanıcılar
450,957
Son üye
UMUT0101

Yeni konular

Geri
Üst