Hangi Standart ?

tusumatu

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba arkadaşlar,
Türkiyede yapmış olduğumuz tesisatlar Elektrik İç Tesisat Yönetmeliğine göre yapılıyor bunlarda TSE uygundur. Benim sormak istedğim asıl soru ise bu standartlar Avrupa( CE) İngiliz(BS) Amerikan(NEC) ... gibi standartlardan hangisiyle tarif edilir yada benzerdir?

Not:Kablo renk ve klemens bağlantı yada Kablo tavası topraklaması ile ilgili kısımlarla ilgileniyorum!!
 
:eek:
Benim sormak istedğim asıl soru ise bu standartlar Avrupa( CE) İngiliz(BS) Amerikan(NEC) ... gibi standartlardan hangisiyle tarif edilir yada benzerdir?

SN TUSUMATU
TSE NİN yayınladığı standartlar (nec den emin olmamakla birlikte)zaten diğer avrupa daki CEN CE DIN den alıntıdır
örneğin asansörde ki geçerli tse kuralları komple CEN (avrupa standartlar komitesi)onaylı en 81-1 den aynen alıntıdır standardın önsöz kısmındada bu şekilde belirtilmiştir(kopyala yapıştır)
bu duruma başka sektör malzemelerden örnek vermekde mümkündür

kablo renkleri ile ilgili durum ise hakikaten karışık ac faz kablolamalarında beyaz yeşil kahve ,sadece siyah yada kırmızı dc hatlarda kırmızı siyah yada kırmIzı beyaz yada eksi hatlarda mavi kullanılabilmekte hepsi bir ilgili standartta mevcut sarı yeşil kablonun toprak oluşu dışında tüm standartlarda ortak bir renk yok sanırım her üretici montajcı içinde olduğu sektörde hangi standartın bilinirliği yaygın ise ona uyuyor .yani ben öyle teşhis ettim
SAYGILAR
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
129,508
Mesajlar
927,466
Kullanıcılar
452,085
Son üye
mesut nergis

Yeni konular

Geri
Üst