Hareket Sönsörü Hakkında Yardım

kont17

Üye
Katılım
1 Mar 2008
Mesajlar
172
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Kayseri
Arkadaşlar kolay gelsin. Bağ evim var. Buraya bazı insanların girdiğini düşünüyorum. Sadece insanları algılayan hareket sensörü var mı? Hayvanları algılamayacak şekilde. Birde hattı çekeceğim yere elektronik cihaz bağlamak istemiyorum. Bağlayacağım yer arazide ve 220 V götürebiliyorum. Piyasadaki hareket algılayan lambalar işimi görür mü. Yapacağım uygulamanın sert arazi ve hava şartlarına dayanıklı olması gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hareket sensörleri zaten hayvan algılamaz. Bahsettiğimiz hayvan ayı vb. değilse.
----Alıntı---
Sensörün algılama bölgesine giren insan veya hayvanın vücut sıcaklıkları bulundukları ortamdan farklı olacak ve vücutlarından yayılan termal radyasyon fresnel lensten geçerek pieroelektrik malzemeye yoğunlaştırılacaktır.

Pieroelektrik malzeme algılama alanındaki sıcaklık farkına göre gerilimi değişen bir yapıya sahiptir.

Kızılötesi ışık, sıcaklık farkına göre sensör içerisindeki karşılaştırıcı ve mikroişlemcili yapı ile değerlendirilerek eğer eşik değeri aşılmışsa hareket olduğu kararı verilerek gerekli çıkış sinyali analog veya dijital olarak verilmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,926
Mesajlar
921,741
Kullanıcılar
451,093
Son üye
Mustii54

Yeni konular

Geri
Üst