ofisin lavabo bölümü koridor halinde (l) ŞEKLinde tek anahtardan çalışan 4 adet led lamba var.anahtarı iptal edip bir hareket sensörü vasıtası ile çalıştırmak istiyorum. lakin nasıl bir sensör kullanmalıyım.tavan sensörümü yoksa 180 derecelik sensör mü karar veremedim. anahtarın hemen üstünde buat var. oraya 180 derecelik hareket sensörü yerleştirsem istediğim verimi alabilirmiyim.
BU sensörü lambanın boşluğu içinemi bırakıyoruz.ibrahim bey yani tavana montaj yapmayacağım. lambanın kendi boşluğuna montaj yapıp,daha sonra lambayı eski yerine monte edeceğim doğrumu söyledim
Asma tavan içerisine lamba lara gelen ilk enerji noktasındaki fazı sensör den geçirip lamba grupları na baglayayın sensör ü de hareket i algılayabilecek tarafa çevirip ayarlarını yapıp tavana koydunuz da işlem tamamdır
sensörü ilk lambaya bağladım.lakin sadece o lambayı kontrol edebiliyorum. duvardaki buatı açtım. bağlantıları söktüm. iki grup kablo var . bir kablo bir lambaya diğer kablo diğer 3 lambayı yakıyor...ne çeşit bir sensör almalıyım ki. diğer 3 lambayı aynı anda yakabileyim. bu üç lambanın bağlantısı buatta tek kablo olarak gördüm. duvara takabileceğim hareket sensörü biliyormusunuz. bağlantısını buata yapacağım