Hareket Sensörü ve Şerit Led Hk. Soru.

Katılım
6 Ağu 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaşlar merhaba;
Aranızda yeniyim. Bir kurumda bilgi işlem sorumlusu olarak görev yapıyorum. Mesleğin yakınlığından dolayı haliyle elektronik işlerine biraz merak salmaya başladım.

Evin mutfağına hareket sensörlü şerit led döşemeyi düşünüyorum fakat kafama takılan bir kaç soru var. Bunlara burada cevap bulabileceğimi düşündüm.

1. Şerit Ledler 12V ile çalışıyor. Haliyle kullanacağım besleme kaynağı da 12V olacak. Benim bağlamayı düşündüğüm sensör bu apartmanlarda vs. kullanılan aydınlatma sensörlerinden. Bunlarda yanılmıyorsam 220V ile çalışıyor. Ben devreye bu şekilde bi sensör taksam çalışır mı? 12V bunu harekete geçirir mi?

Kullanmayı düşündüğüm sensör örneği:

Hareket%20sensoru.jpg


2. Eğer yukarıda bahsettiğim sensörler işe yaramazsa nasıl bir sensör kullanmalıyım?

Şimdiden yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.
 
Ledlerin kendi trafoları var. Kaç metre istiyorsan buna göre alacaksın. Metresine göre uygun amperde trafo alınacak. Bunun girişi 220v'tur. Sensör bağlantısı biliyorsundur. Sensörün faz çıkışını trafo girişine nötr zaten hem sensöre hem de trafo girişine girilecek. Trafo çıkışı da ledlere bağlarsın.
 
Hocam çok teşekkür ederim bu mantığı düşünememiştim. Ben sensörü şerit led ile trafo arasına koymayı düşünüyordum hep. Böylelikle şerit lede sensör üzerinden enerji verecektim. Cevabınız için çok teşekkür ederim.
 
Rica ederiz.Saygılar...
 
Arkadaşlar bende antrede asma tavana hareket sensorune led şerit bagladım fakat led serit 1 sn yanıp yanıp sonuyor,ne yaptımsa olmadı bir sürü elektrikçiye sordum değişik cevaplar aldım ama sorunu çözemedim.Yardımcı olursanız sevininrim :)
 
Arkadaşlar bende antrede asma tavana hareket sensorune led şerit bagladım fakat led serit 1 sn yanıp yanıp sonuyor,ne yaptımsa olmadı bir sürü elektrikçiye sordum değişik cevaplar aldım ama sorunu çözemedim.Yardımcı olursanız sevininrim :)
Kırpışıyorsa, 12 v üzerinde verdiysen yakın zamanda ledleri gebertirsin.
 
daha önce bağlantı vardı silikon hortum şeklinde led vardı sönünce trafoyla led şerit bağladım.trafoya faz nötr birde toprak bağla dediler çıkışa da ledlerinin ucunu bağladım.
 
Trafo kaçlık dedik yani, gelişi güzel olmaz o aklı kim verdiyse masrafını onlardan iste.
 
trafo 2A led serit saglam yanıyor başka yerde kullandık
hattan gelen kahverengiyi sensorden gelen k.rengıyle ,hattan gelen maviylede sensorden gelen maviyi mı baglayacagım? sensorde bulunan kırmızıyı neyle baglayacagım yada bi zahmet anlatır mısınız?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,844
Mesajlar
920,932
Kullanıcılar
450,945
Son üye
brkoztml

Yeni konular

Geri
Üst