harmonik reaktör tasarımı

profesorus

Üye
Katılım
15 Tem 2007
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
40
merhaba,
harmonik reaktör tasarımı yaparken transformatör hesaplamalarındaki gibi bir yol mu izlemeliyiz yoksa daha farklı bir şekilde mi yapmalıyız?
bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara minnettar kalırım.zira yaklaşık 10 gündür taramadığım kaynak kalmadı ama bi türlü bu hesabın içinden çıkamadım.
şimdiden teşekkürler.
mesela resimdeki gibi bir filtre tasarlarken sac ölçüleri ve bobin kesiti neye göre hesaplamamız gerekir?

 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ilginize teşekkür ederim msaem,
ancak benim ulaşmak istediğim bilgi sistemde kullanılacak reaktörü tasarlayabilmemi sağlayabilmeli.
göndermiş olduğunuz dosya ve linkten sadece ihtiyaç duyulan reaktör ve kapasite seçimini yapabiliriz heralde.
tezimle ilgili olarak reaktörü kendim tasarlamam ve gerekli hesaplamaları gösterebilmem gerekiyor.
bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
saygılarımla...
 
Reaktör tasarımı yapmadan önce rezonans frekansını hesaplaman gerekli ve birde kaç kvar kaç volt p=faktörü kaç olacak bunu hesaplamalısın
rezonans frekansı=1/2xpixkök LxC formülü ile bulabilirsin kondansatör farat değerini yerine koyup bobinin mhenrisini bulup ona göre imalat yapabilirsin
 
yani 5. harmonik için fr 250 hz den biraz ötede yani 220 hz seçersek buradan bobinin endüktansını örneğin 2 mh olarak bulduk ve her fazdan nominal 40A akım taşıyacak bir bobin tasarlayacağız nüve kesiti ve iletken kesitini nasıl bulacağız?
 

iyi günler. Bende elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Harmonikler ile ilgili yapmış olduğunuz araştırma tezinizi hazırlarken karşılaşmış olduğunuz sorunlarla bende karşı karşıyayım. Bir çözüm bulduysanız benimlede paylaşabilirseniz memnun olurum. Iyi çalışmalar
 
I=V/2pi*F*L formülünden I ve L yi tespit ettiğinize göre V bulabiliriz.V yi bulduktan sonra P=V*I dan güçü buluruz buradan hareketle güçe göre karkas seçimi yapabilirsiniz.SN=a.b=c.karekökP formülünden a ve b ölçülerini bulabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…