Teşekkür ederim abi.Sıcaklık değerlerinin arasında ki fark ifade edilirken Delta°K olarak ifade edilir. Mutlak değer olmadığı için.
Bu nedenle superheat okuduğunda sonucu ifade ederken Superheat=10.8°K dediğinde ululararası bir ifade kullanmış olursun. Eğer bu değere 10.8°C dersen, bakır boru sıcaklığının 10.8°C olduğu veya basınç/sıcaklık çevriminin 10.8°C olduğu gibi bir mana çıkar. Bu karmaşıklığıda Kelvin Derece kullanarak ortadan kaldırmış olursun.
Ayrıca @serkan_48'in ifadesinden de nasıl hesaplandığını anlayabilirsin.
Böyle bir denklem yok ve sabit bir noktaya bağlanamaz. Bu ısı transferinin tipine bağlıdır. Yani gizli ısı tarafından mı zengin alınan ısı, yoksa duyulur ısı tarafından mı?Hassas klimalarda ki evaparotor emiş sıcaklığı ile üfleme sıcaklıkları arasındaki fark kaç olmalı? ( Hassas klimaların evaparotor fan hızları çok yüksek olduğu için soruyorum.)
Santigrat derece olarak.
Az veya çok diyebilmek için;Hassas klima bir kabinin içerisinde ve kabinde 300 Kva lik UPS var. UPS çok fazla ısı üretiyor kabin içerisinde klima çalışırken UPS'in üzerindeki soğutma fanlarının olduğu bölümden 45-50 derece civarı sıcaklık çıkışı var. Klima 26 kW lik emiş sıcaklığı ile üfleme sıcaklığı arası 6,5 - 7,5 arasında değişiyor bana az gibi geldi ondan soruyorum .
yine beni sesli düşündürmeye başladınızHavalar ısınınca aynı UPS kabinindeki sıcaklık problemi baş göstermeye başladı. Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak klima 22,5 dereceye ayarlı ve şu an için istediğimiz değere düşürüyor fakat klima otomatiğe geçince ups üzerinden 40 derece civarı sıcaklık attığı için kabin içerisi 3,5 dakika içerisinde 27 dereceye çıkıyor. 3,5 dakikada klima otomatiğe geçtikten sonraki bekleme süresi. Ben Upsin sıcaklığı attığı yerden bir kanal yaptırıp bu sıcak havayı direk dışarıya atıp hem klimanın çalışmasını hemde ups i rahatlatmayı düşünüyorum. Sizce bu mantıklımı bı şekilde uygulama gördünüz mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?