Anlatılanların hepside doğrudur. Toprak maşasıyla topraklama yapılacağı zaman, çalışılan tarafın tesr istikametinde topraklma yapılmalı ki herhangibir kısadevre durumunda oluşacak ark yanığı az olsun (Kısadevrenin kafamızın hemen yanında olmasından daha iyidir bence.)
Bazen de çalışılan hattın üzerine, başka bir hattın teli düşebilir (Çapraz geçişlerin olduğu hatlarda). Bu durum düşük bir iktimalde olsa karşılaşılan bir durumdur.
Bir keresinde çalıştığımız hattın üzerinden 154kV ENH geçiyordu. Hiç bu kadar indüksiyonla karşılaşmamıştım. Ölçü aletiyle ölçtüğümde faz-faz 380-385V gördüm!
Bir de tecrübeli bir tedaş emeklisi anlatmıştı:
Emekliik sonrası işlerinden birisinde, direklere hattı germişler akşam olmuş gidilmiş. Fakat hattın her iki ucundada herhangi bir fiziki irtibat yok. Yaklaşık bir hafta sonrasında aynı hattın kalan işlerini yapmaya gittiklerinde swallow teli pense ile tutup direk gövdesine dokundurarak hattı topraklamak istediğinde (pense ile tuttuğu halde) çarpılmış. "Biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum" diyordu.
Olan su orada: Geçen bir haftalık süre zarfında hat şarjlı havadan dolayı kondansatör gibi yüklenmiş.