speedy0975 dün dediğinde anlamamıştım ama şimdi anladım sen 1 tane evaperatör ile soğuk hava elde ediyorsun ve bu soğuk havayı odalara götürüyorsun yani odaya soğuk su değil soğuk hava gidiyor.sanırım doğru anladım.elbette chiller cop değeri bakımından iyidir yalnız şöyle bir şeyde var şimdiki hava sıcaklıklarına bakarsak klimalar az çalışıyor.split klima olsa günde 1-3 saat çalışsa yeter.gece hiç çalışmaz.
fakat chiller soğuk su tankı devamlı soğuk tutar.peki 40.000 tl ye 2.el temiz, hava soğutmalı chiller kurabilir miyiz.tesisat dahil.bu linktekiler nasıl
Su Soğutmalı Teba Chiller - Türkiye' nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com' da - 59333781
TEBA HAVA SOGUTMALI CHILLER - Türkiye' nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com' da - 56739816
Sırasıyla açıklayayım.
- Doğru anlamışsın, tek soğutma ünitesi var, kanallarla hava odalara, makinalara gidiyor.
-
fakat chiller soğuk su tankı devamlı soğuk tutar. bunda yanlışsın, devirdaim hattı üzerindeki kaç litre hatırlamıyorum ama korumalı hat ve basınç tankı içindeki suyu sürekli soğuk tutmuyor, sadece hava ve soğutma ihtiyacı duyulduğu sürece 15 sn. süresince devreye giriyor ve zaten korunaklı olduğu için fazla ısınmıyor kısa sürede soğutuyor, aksi halde senin dediğin gibi sürekli soğuk tutmuyor, ihtiyaç olduğunda devreye giriyor.İhtiyaç olmadığında sinyalizasyon harici hiçbir hareket olmuyor, enerji harcamıyor
-Daha öncede dediğim gibi fiyatlar konusunda inan hiç bilgim yok, piyasayı ve forumda bu işi yapan arkadaşlardan araştırabilirsin.
-Linklere bakmadım bile.Teba'nın fabrikası benim çok yakınımdaydı, orda çalışan arkadaşlarımda vardı, iyi bilirim.Teba fabrikası kapanalı yıllar oluyor, iflastan dolayı, sanırım 5-6 yıl önce lav oldu.Hatta Tebada o zaman bu chillerleri satan kişi, şimdi benim müdürüm
O bile teba sistemlerini herkesten iyi bildiği halde gidip climaveneta aldıysa artık sen düşün.Ama tercih senin. Belki parça bulmakta zorlanırsın, eski sistemleri var, enerji sarfiyatı yüksektir, yalıtım orta derecededir vs. avantajı ise yerli üretim, çıkma bir sürü parçası vardır
attım,
Bence odaların kapasitesini ve kullanacağın hava miktarını bu işi bilen bir firmaya hesaplatıp, teklifler al derim.Dediğin gibi günde 1-3 saat çalışma yetecekse, yeterli hava sağlayacak sistemler sana daha ucuza gelebilir.Belkide bu kadar büyük sistem kurmana gerek kalmayacaktır.Sen git firmalardan teklifler ve raporlar al, değerlendirmeyi onun üzerine yap.