Havada ve Toprakta Akım Taşıma Kapasitesi Farki

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merak etiğim bir konu var ne iş yapıyorsunuz 2 defa da max akım değerinde kablo çekmeyi planlayıp bizden onay istiyorsun ??
Konuya bende ilave edeyim Ani yük girişi veya eş zamanlı yük girişleri durumlarda max akım taşıma kapasitesi olan kablolarda en zayıf yerinde patlar. Tolerans payı koymak da her zaman fayada var 1 defa iş yap iyi olsun yoksa 2 liradan kaçarsın dönüşü hem para hem de zaman kaybı ile döner sana.
 
Yanlis anlasilmayi onlemek istiyorum. Ben sadece bir yaklasima dikkat cekmek istedim. Sonucta yuzde yuz yer altindan giden bir kablo olamaz. Bu kablo eninde sonunda havaya cikacak (pano baglantisi, uc ekipman baglantisi icin vs.) Yani kablonun 1metresi bile topragin ustunden gitti diye hesap yaparken kablonun en dusuk akim tasima kapasitesini mi almak lazim? Ornegin 150 metre kablonun 130 metresi yer altindan gidiyor sadece 20 metrelik kismi pano ve baglanti icin havadan gitmek zorunda. Kablonun isinmasina neden olan sey de direnc olduguna gore bu sartlarda kablonun direncini modellemek gerekir. Bu noktada @osman42osman in yaklasimi kablo direncini hesaplamak icin mantikli olabilir diye dusunuyorum nacizane. Saygilar..
 
Bir zincirin gücü,en zayıf halkasının
gücü kadardır ! Enterpolasyon ! bu
hesaplarda işe yaramaz.Yanisi şu,
Abdülmucitkesbir tip buluşlar,bu -
luşçunun ! kim olduğunun anlaşıl -
masını sağlar. :oops:
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,879
Mesajlar
921,251
Kullanıcılar
451,012
Son üye
Osman Aydın Özbey

Yeni konular

Geri
Üst