Havlu Makinasının Çalışmaması?

slmlar, iş yerinde bir havlu makinemiz bozuldu, ben Elektronik bilgimce arızayı bulmaya çalıştım fakat sorunu çözemedim, trafo çıkışı sağlam, herhangi bir yanık falan yok kondansatörler şekil olarak patlak değil başka yapmam gereken kontroller neler olabilir tşkler

IMG_20180427_100855_BURST1.jpg

IMG_20180427_100918_BURST1.jpg

IMG_20180427_100929.jpg

beslemeyi kontrol ettiniz mi? 12 v gibi birşey çıkacak
aynen trafo çıkışı sağlam 13 v çıkıyor

Merhaba;
Cihazınızın en önemli unsuru olan sensörü kontrol ettinizmi. O bozuksa tetik alamayacağı için hiçbir şey yapmacaktır.

sensörün bozuk olup olmadığını bilmiyorum ama sensör haricinde kağıdı iten butondan da çalışması gerekir diye düşünüyorum fakat butonuda çalışmıyor, ön paneldeki led de yanıp sönmüyor

switch varya onuda kontrol edermisiniz.

switchle alakalı değil hocam

zannedersem o ön panele yani sensörlerin ve ledin olduğu kısma Elektrik gelmiyor, yan taraftaki karttan kaynaklı bir sorun var bence ordan voltaj gelmiyordur ön panele fakat nasıl ölçeceğimi anlayamadım artı eksi hangisi falan bilmiyorum sanırım Elektronik bilgimi arttırmalıyım bu tip işler için, yeterli değilmiş bilgilerim

Devrede ac voltaj olup trafo cikis veriyor demissiniz.

Birde dc tarafi yani buyuk karttaki soldaki 4 diyotun çıkışını olcebilirmisiniz?

Son diyecegim resimlerden okuyabildigim kadariyla devrede pic16f628 islemci kullanilmis. Bu pic programi bozulmus olabilir.

Kolay gelsin.

Motoru kontrol eden transistör var kart üzerinde onu kontrol et

Birde dc tarafi yani buyuk karttaki soldaki 4 diyotun çıkışını olcebilirmisiniz?

Son diyecegim resimlerden okuyabildigim kadariyla devrede pic16f628 islemci kullanilmis. Bu pic programi bozulmus olabilir.

Kolay gelsin.

ok sanırım doğrultma onlar oluyor, diyot ölçümünü öğrenip kontrol edecem

Motoru kontrol eden transistör var kart üzerinde onu kontrol et

transistör kontrolünü öğrenip kontrol edecem

Kolay gelsin.

hocam dediğiniz diyotları ölçtüm kart üzerinde öğrendiğim kadar,
multimetreyi diyot kademesine aldım, 4 diyotta da her iki taraflı 0, 570 küsür volt değer gözüktü, bir tarafının değeri gözükmemeliydi sanırım tek yönden akım geçirdiği için, fakat dediğim gibi dördüde her iki taraftan 0, 570 küsür değer gösterdi ? acaba dördüde mi yandı ya da ben mi yanlış ölçtüm? bu arada ses kademesinde ise her iki taraflı hiç bir değer ya da ses çıkmadı diyotlardan

Forum istatistikleri

Konular
129,750
Kullanıcılar
452,490
Son üye
emirhan0764

Yeni konular

Geri