havuzda elektrik çarpar mı?

Denemeyin derim akım mutlaka vucut dada geçeçekdir. azııck bile deyse sanırım 3 farz yeter.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sanırım bilimsel bir açıklama bulamayacağız...
 
takumasato79
Sorunun ne olduğu hemen belirlenmez.Araştırma yapılması gerekir.
 


Aynı olayla ben de karşılaştım.6 katlı bir binanın bodrum katı yaklaşık 1,5 metre
yağmur suyu ile doldu.Pano odası bodrum kattaymış,kompakt şalter bazı sayaç ve sigortalar su içinde kalmış.Sigorta da atmamış çarplan da olmamış.

Su çok kirli ve çamurluydu ,suyun direncinden olsa gerek,suyun çıplak ayakla ,bodruma dolmasını engellemeye çalışanlar çarpılmamış.

Projelerde bodrum katlara pano odası tasarlanmamalıdır.
 
Tamam tamam kendimi feda ediyorum ve bu havuz olayını bizzat yarın deniyorum Sağ kalırsam yorumumu yazarım...

Tanrım açtım kollarımı sana geliyorum...Bilim ve insanlık adına kendimi feda ediyorum
 
konuyu açan arkadaşıma seslenıyorum...
arkadasım 1. ihtimal bır damla su bir prize gelsin nasıl patlattıgını hepimiz biliyoruz.Bahsetiğin kadar suyun 380ni patlatmaması imkansız.yok su çamurluydu yok klorluydu onlar gazoz agacı.buhar yeter nem yeter patlatmaya senın es gectıgın bısey var o sıgorta açmıstır bır onundekı sıgorta yada bına kofrasından ama senın bodrumdaki sıgortalarının konumu yıne aynı kalmıstır.sen istersen sahayı tekrar incele buraya bir daha dön.digerbir ihtmal panon sular altnda kalmıstır.sıgortalar atmıstır.bır ust nh kofradan veya apartman bodrum sıgrtası sular bıraz cekıldıkten sonra bırı sıgırtayı kadırmıstır sende panodakı camuru pisligi görmusundur.evet elektrik en kısa yol olan topragı tercih eder ama topragı bulana kadar her bulduguna atlarfarklı faz acısıyla bı araya glıgınde de zevkle patlatır.sayglar
 


ben bizzat denedim patlamadı suyun içine hem fazı hem nötrü koydum hiçbirşey olmadı artı şunuda söyleyeyim bırakın su nem ve benzeri maddeleri uzak mesafelerde faz nötr ve faz toprak kısa devresinin bile sigorta attırmadığını bizzat gördüm arıza servisinde çalışıyorum trafoya uzak olan noktalarda faz nötr ve faz toprak kısa devreleri sigorta attırmıyor
 

cevabın için teşekkür ederim saygı değer abim, ben daha önce sizin dikkat çektiğiniz noktaları ayrı ayrı incelemiştim. buraya konu açtığım için çömez elektrikçi muamelesi yapmana gerek yok. ben elektrik teknikeriyim ve 15 yıldır piyasadayım. sadece ampül değiştirip sigorta kaldırmıyorum. çekirdekten yetişmeyim. teorik olarak ben zaten olayın nasıl olması gerektiğini biliyorum ama olması gerektiği gibi olmadı ve daha önce birinin başından böyle bi olay geçtiyse belki olayı benden daha iyi yorumlamış olabilir diye konu açtım.
 
havuza veya su baskınına maruz kalan 3 faz hiçbirşekilde insanı çarpmaz.aksini iddaa eden gelsin neden çarpmaz.çünkü elektrik biraz tembeldir.yolu uzatmaz fazla.en kısa yoldan yürür.ve havuzun en kısa yolu insan vücudu değil.faz nötr arası veya faz faz arası.sigortga atmaz çünkü suya değen kablolar rezistans görevi görür.yağmurda 3 fazın nötürün yer buatlarında rezistans yaparak suyun kaynadığına onlarca kez şahit olmuşumdur evet yanlış duymadınıkz.3 faz suyun içinde hiçbirşekilde insanı çarpmıyor v e suyu ısıtıkp kaynatıyor..
sonuç olarak elektrik en kısa yoldan yoluna devam eder..bize de ısınan suda elimizi yüzümüzü yıkamak düşer..saygılar herkese

Tuna mühendislik A.Ş

elk-elk mh. s
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…